Helgen som vart

Började ju fredagen med med ett beslut om att skippa all trafik ut till Svärta! Jag ångrade mig ganska snart och packade iordning allt som skulle med ut. Lucas gick upp till Algot en sväng medan jag och Mysan gjorde oss redo sedan följde vi efter för att få en kopp kaffe innan herrskapet skulle till Stockholm.
Jag och barnen var då i stort sett redo att pysa vi med så det vara bara att hänga tvätten och lasta in mina sängskåp i bilen.
Väl ute hos farfar var det folktomt, det händer inte allt för ofta, bara att börja med att bära in ved och tömma askan och sedan slänga på en brasa för att få upp värmen. Husets ägare har vart hos Särbon Lena för att tapetsera ett par dagar och pasade då på att ställa ner värmepumpen till 19° bara. Snålrumpa! (som Lucas skulle ha sagt om han förstått vad det handlade om).

Jaja det var ingen större bedrift faktiskt, sedan var det bara att mata alla djuren och sopa golvet runt kaninburarna eftersom Adamssons och Kaninis största nöje här i världen är att sprätta ut hö, spån och bajs genom gallret, sedan plocka undan lite framsläpade grejor och diska. Snacka om att åka i all hast!

Pappan kom hem strax efter 13 snåret och drog på sig nästa par jobbarbrallor innan han gick upp och spikade kabel. Tur att arbetsmyran satt i kroppen på honom för vi är fortfarande inte klara. Som jag nämnde i förra inlägget, det där med Lucas rum får vi nog ta i julledigheten. Faaan jag ville ju verkligen bli klar innan.

Lördagen fortsatte med lite mer spikande innan vi packade ihop oss och drog hemmåt. Dax att göra sig vacker inför Lördagskvällen. Barnen ville bara till Moster Sara, dom behövde inte ens en väska bara dom fick åka genast.
Moster och Mattias kom och hämtade dom efter bara en timme hemma på mellanlandning. Lucas hann knappt klä på sig innan han skulle springa ut till bilen.

Jag och Roine tog ett glas vin, lyssnade på spotify och gjorde oss i ordning innan Farfar kom för att hämta oss. Väldans trevlig afton BTW. God mat och trevligt sällskap, det är perfekt.
Eftersom barnens far hade lovat två små troll Busfabriken dagen efter så ville jag inte slå följe till krogen efter middagen (19.24.30 räcker väl ändå?) och det beslutet var jag tacksam för dagen efter, mycket tacksam.

Så söndagen då,destination Busfabriken var i startgroparna. Barnen blev helt saliga när vi kom och hämtade dom. tror jag förresten vi har ju inte gjort nån utflykt på jättelänge. Bus i tre timmar på bakis mage tycker jag är starkt jobbat men barnen skulle nog gärna stannat en stund till, jag fattar inte att dom orkar karta så länge och outtrörttligt. Båda somnade i bilen på vägen hem sedan så jag antar att det tog på krafterna ändå.
Kollade på Transformers 2 väl hemma igen. Lucas var salig kan jag lova!

Sedan var det städtajm hemma, tilloch med Lucas hjälpte till att plocka in rätt leksaker i rätt back, och sedan den obligatoriska julpysslingen. missade allt pynt (som tydligen låg i en annan påse) men ljusstakarna och barnens ängel kom på plats iallafall sedan sjöng vi luciasånger vid bordet till första advent ljusets lågor innan det var dax att säga godnatt. Alldeles för sent som vanligt på söndagar.

Idag är det måndag, alltså skolan som gäller, hoppas på att rektorn inte tjatar så mycket så jag får tid att sitta med engelskan en stund innan lektionen i eftermiddag. Har läst färdigt mina bläckböcker så nu är den distrationen slut iallafall.

Usch hela fem dagar innan vi kan ge oss ut till bygget igen och på lördag ska Izac vara oss. Sara skulle visst till stockholm på nån dagstur. Hoppas bara att Robban inte tar med Malicka om han kommer ut för då blir det jobbigt. Annars är det ju den snällaste voffen som finns på den här jorden så det är säkert inga problem.
Jag är lite nervös iallafall, jag är ingen hundmänniska, inte alls, men som sagt han brukar ju inte ställa till problem så det löser sig nog.... Dags att börja med förarbetet innan barnen ska upp. Puss och Hej

Fredag

Bestämde mig för att ta lite ledigt idag. Är så sjukt trött på mornarna nu för tiden att kroppen bara vägrar att lyda, varenda ben känns förvandlat till bomull oah ALLT känns jobbigt.

Igår var det fullt ös i skolan. Skönt att det äntligen händer lite. Kvalitet i alla led på förmiddagen och teknisk engelska på eftermiddagen. Christer är ju en så sjukt bra lärare, perfekt kombination av skoj och allvar. Kanske inte blir så inihelvete svårt med engelskan iallafall? Fast å andra sidan är det ju bara dom 20-30 första sidorna i häftet som gåtts igenom, jag antar att det blir värre ju längre fram vi kommer?!

Idag blir det väl till att städa upp röran som ingen brytt sig om i veckan, måste ju ta fram allt julpynt oxå eftersom det är första advent på söndag, det vill säga om kroppen kommer igång nått idag.

I morgon vankas det den årliga middagen med Roines chef och arbetskamrater, då ska den fina klänningen fram. Jag är verkligen sjukt nöjd med den. Inköpt på Cubus den trevliga affären som man nästan kan flytta in i.

Blir inget jobba den här helgen förmodar jag. Kanske åker ut en sväng på söndagen och pular med dom sista listerna bara, men det blir så hattigt att åka ut idag, lämna barnen hos Sara och Mattias i morgon och sedan hämta dom på söndagen, åka ut och sedan hem igen på kvällen. Fast jag vill iallafall, det är ju bara tre veckor kvar till jul då vi hade hoppats att Lucas rum skulle vara klart. Vi får nog ta hela jullovet också och skjuta fram hans premiär av eget rum tills i januari. Har ju inte ens tömt rummet på skit ännu sedan ska all papp rivas ned på tak och väggar innan gipset ska skruvas upp, taket målas tre gånger och allt pill och fix kan startas. Jag vet ju att bara riva papp är en hel helg...

Äntligen har jag fått rumpan ur vagnen

Nu ska ni få lite bilder finally:




Nya tatton som inte längre är så ny!!!






Lucas läser för sin syster,- åh så trampade hon på ett snäckskal, åh det gjorde JÄVLIGT ont!








Här får ni hålla till godo med mobilbilder, provisorisk möblering och andra defekter, jag skyller på demensen






Lucas fryser efter badet så han tar huggkubben och ett vedträ som plötsligt förvandlas till, bord och stol






Blandad konfekt från Svärta







Från den dagen jag fick vara med på fladdermusgruppen på dagis... Behöver jag säga annat än att den blev SUPER fin som färdig?





Och så sist men inte minst, min fina, fina klänning, Tyvärr så går det ju inte att vända bilden som vanligt men ni fattar va??? Den ska förgylla min dag på lördag då Roines chef bjuder på den årliga middagen.



My Day


Sjuka barn

Jaha, första dagen som rektorn kommit tillbaka till skolan och jag hinner vara i skolan i nästan 2½ timme innan dom ringer från dagis och meddelar att Lucas är sjuk. Bara att packa ihop och åka tillbaka till dagis för att hämta skruttarna. Lucas ÄR verkligen sjuk. Högröd i ansiktet och varm som en kamin. Stackars liten. Mysan är tyvärr pigg som en lärka och buset i ögonen bara lyser.

Bullar upp oss i min säng för att glo på RÅTTANTOJ, försöker att laga mat samtidigt och plocka undan den värsta  oredan samtidigt. Mysan vill bara ligga på sin sjuka bror som ser helt förstörd ut. Efter lunchen (Lucas åt en 1 cm stor spaghettibit) så gick han och la sig igen och somnade relativt fort. Mysan fick hoppa i badet för att hålla sig lugn medan jag tänkte slappa lite i soffan med en bok.

Plötsligt bryts min förtrollning av ett ljud jag inte känner igen, hmmm det låter nästan som om det regnar i hallen?
- Myyyy, vad gör du?
- Duschar!!!
Jag rusar naturligtvis ut och finner min underbara tvååring med duschslangen riktad ut mot hallen, med fullt tryck påslaget.
Det var bara för lilla damen att gå upp och hoppa i säng, hon slocknade medan jag skurade upp översvämningen i badrum och hall.
Passade på att läsa lite och städa lite till.

Lagom till pappan kom hem från jobbet så vaknade barnen, Lucas piggade på sig lite men vi insåg att det vi trodde var febersvullnad/rodnad på kinderna visade sig vara ögonimflammation. Kul Kul.
Efter en relativt pigg eftermiddag/kväll så kom febern krypandes tillbaka vid läggdags.

Nu idag på morgonen är han betydligt piggare och febern är som bortblåst. Skumt det där, ögoninflammationen kvarstår dock så jag antar att han får vara hemma ett par dagar till. Eller så åker vi ut till farfar i dag så kan jag utgå till skolan därifrån i morgon? Vi får väl se hur jag gör...


oj nästan en hel vecka

Det var ju ovanligt dåligt måste jag erkänna, men jag skyller på omotivationen till allt,,, Känner fortfarande ingen större lust men som allt annat man tar sig för så är det bara att genomföra.. Jag menar hur svårt kan det vara att slänga ihop några rader egentligen?
Veckan då?
Måndagen spenderades hos Jade, hela dagen utan ett uns till att plugga nånting. Hemska jag!!!
Tisdagen: Vaknade kl halv 7 av att Lucas ville kräkas, han tomkräktes och gick och la sig igen. Bara att ringa dagis och säga att vi blir hemma idag då!! Han vaknade igen vid halv 11 och var pigg som en lärka. barnen spenderade förmiddagen framför tv:n medan jag städade och plockade. Tog faktiskt fram skolböckerna men kom inte långt på den resan förrän Mysan destroyer ville vara med på sin brors pysselbok....
Jag packade ihop och på oss och svischade ut till farfar. Blev kvar till femtiden innan vi åkte hem igen.
Tur att räddande ängeln var hemma då!!!
Onsdag: Lämnar barnen på dagis, går hem för att städa undan den värsta röran och tar fram datorn... Hör och häpna jag lyckades med att komma igenom halva arbetet!!!! Sedan ringde Jade och frågade om inte jag och ungarna skulle ta en fika på kvantum med henne och Filippa. Javisst sa jag det kan ju vara trevligt!!!
Att man aldrig lär sig något, att ta med två barn att fika är ett helt projekt, det var ingen på Kvantum som missade att vi var där det kan jag iallafall lova. Tanken var att vi skulle handla också men Lucas vart bajsnödig och jag hade inga mer 5:or efter som hela barnligan redan varit kissnödiga så det var bara att åka hem utan föda.
När vi kom hem med det bajsnödiga barnet hade det gått över!!! Vad förvånad jag blir. Bara att skutta in i bilen och åka och handla igen.

Ja och helgen behöver jag väl inte ens uppdatera, den har som vanligt tillbringats i skogen i Svärta för renovering. Barnen har bakat bullar med Lena och busat med Amelia, Papppan i familjen har tapetserat, målat och spikat lister och dörrfoder. Det går sakta men säkert framåt...

Idag går alla tankar till Denise som ligger på operationsbordet!!! Jag håller tummarna och väntar med spänning på samtalet om att allt gått bra.

Ses och hörs!!!!

Helt plötsligt

Konstigt det där med hur livet fungerar?! Tänk att allt plötsligt kan raseras, på ett ögonblick, en sekund. Ibland önskar jag så hårt att jag kunde göra konkreta saker för att hjälpa, så hårt att även jag drabbas av mardrömmar och koncentrationssvårigheter. Jag önskar att jag kunde ta bort tvivel och ge styrka.
Det är konstigt att man fortfarande förvånas över hur sjukt illa en annan människa kan bete sig, en männsika som man ändå känt relativt länge. Och att folk tar sig rätten att döma en förtvivlad människa som bara kämpar för det enda rätta.
Jag inser naturligtvis att en förtvivlad människa inte alltid beter sig helt rätt eller helt sansat men är det allt för underligt. Jag säger STÅ UPP för det du från grund och botten gick på..... Andra har inte nån rätt att döma inte förrän alla fakta är lagda på bordet. Då kan dom ju få tycka kanske. Men du vet vad man säger dom vänner som blommar efter en snöstorm är dom som är äkta och en sak kan jag lova även om jag velat ge dig så mycket mer, jag kommer att blomma hur hård stormen än blir.

Idag är det torsdag, det blir till att jobba i helgen med början idag.....

Puss och hej 

Helgen som varit

Började med att röja lägenheten på fredagsmorgonen och ta hand om all tvätt som mysteriskt uppenbarar sig hela tiden. Men jag fick sovmorgon så tvätthelvetet var nästan klart när jag masade mig ur sängen. Skönt att slippa vill jag lova.

Åkte ner på stan vid tolvsnåret. Barnen och deras pappa lekte i parken och på bibblan medan jag själv blev dekorerad. Electric Brothers oj vad jag är glada att ni kom till stan.
Äntligen står även min dotters namn på benet, dessutom gjorde han en slinga runt om för att de två tattueringarna skulle sitta mer ihop. Mycket nöjd över resultatet, precis som förra gången.

När jag var klar åkte vi ut till svärta för att fortsätta det evinerliga projektet. Jag började med att nysa och sedan var den helgen fylld med snordukar och astmamedicin. Fuck! Hatar att vara förkyld ju,,,,

Men som tur var klarade sig Roine iallafall så det var mycket som blev klart i helgen. Inget som syns egentligen så jag har inga bilder att visa. Men väggarna är gipsade och elskåpet bytt. Tyvärr råkade gamla tegelmuren rasa när listen skulle bort så det vara bara att kasta ut kanske 300 kg tegel och murbruk. Men det blev riktigt fint utan den också så...


Jaha sedan är det väl inte så mycket mer som hunnits med. Jag och barnen har spenderat dagarna utomhus. Lucas och Mysan har byggt kojor TILLSAMMANS medan jag krattat löv. Strosat i skogen och eldat en jättebrasa. En härlig helg på många sett, med gladare barn och ett arbetet som fortskrider.

Ska försöka orka ladda upp lite bilder sedan men nu är tröttheten alldeles överväldigande...

Måste bara berätta om söt Mysan innnan jag avslutar. Igår när jag skulle gå till skolan efter dagislämningen så följde hon med och skulle öppna dörren till mig, Innan jag gick sa jag som vanligt;
-Jag älskar dig!
-Jag älskar dig mamma! Var e min pappa?
- Men pappa är ju på jobbet gumman.
-Mmmm, Han älskar mig också!
- Ja självklart! Vi ses efter mellanmålet. Hej då!
- Hej då!

Min lilla fröken mys. Det är mycket sådant just nu. Men nu kallar allt annat. Hej så länge!!!

RSS 2.0