Vet inte vad jag ska säga

Jag provar lite till....


Gick ju sådär

Att blogga från mobilen alltså!!! 345 likadana inlägg på 2 minuter. Bra jobbat. För övrigt sista gången so dont worry.
Känns lite bättre i själen men inte 100...
Velar som attan hela tiden. jaja.
Hel dag i solen i vilket fall, även om tråkmamma mest låg i solstolen och deppade. Tur att barnen har världens bästa farfar som kan leka skrämtiger med dom.
Försökte hitta något fint till Amelia inne i stan men eftersom deppot hägrade över mig var allt fult och för dyrt,,, Hoppas på bättre lycka imorgon.
Puss Puss

Från mobilen

Det här lär ta tid. Blogga från telefon. Men jag gör ett försök ändå. Sitter ute hos farfar och har ovanligt as tråkigt. Mitt dilemma kvarstår. Vet varken ut eller in. Helt kluven. Nåt måste ju göras känner mig tom och känslokall eller kanske snarare uttorkad. Ja ja det åter står och se vilket beslut det blir.

DagisTorsdag

Upp vid halv sju tiden i morse för att kolla av blogg, facbook och andra viktiga sidor på internet. Drick hinkar med kaffe och hinna städa undan det värsta innan kidsen behagade slå upp sina små runt åtta snåret. Barnen klädde på sig och åt frukost sedan bar det av mot dagis.
Kände paniken sprida sig i kroppen när hela dagis trängdes i hallen för att knöla på regnkläder och stövlar. Det är ju förälderns ansvar att få på kläderna om man taimar en utgång så det var bara att tränga sig in bland personal,föräldrar och ca 3000 barn.
Kände hur stenen från axlarna släppte så fort jag sagt hejdå och stängt dörren bakom mig.
Pratade ett par snabba ord med Jessica som ville självdö på fläcken. Stackars, med foglossning och påklädning av trotsig tvååring så förstår jag känslan. Det var ungefär samma tankar jag hade från vecka 14 med Mysan i magen. Och jag vill inte påstå att livet blev enklare när hon väl ploppat ut. Hennes nya teknik är att vråla PRUTTMAMMA så fort det inte passar damen, vilket är betydligt oftare än hon har fog för.

I vilket fall så blev det en snabbhandling innan jag hälsade på min Jenny för en välbehövlig skitsnack och kaffe tajm. Som pricken över i:t så fick jag lunch också. Pasta sallad med diverse gottis i.

Klockan blev 12 alledeles för snabbt och det betyder att barnen skulle hämtas. Thomas hade inte hört av sig så vi åkte ut till Farfar istället. Vädret var helkonstigt, ösregn ena sekunden och strålande sol och mördande värme i nästa. Vi drog på oss regnkläder efter ha kollat igenom alla bilder jag framkallat och gick ut för att bygga lekplats till barnen.

Började med att släpa bort lekstugan och rensa bort ängen som växt runt om. Hämtade en massa grus och petade dit sandlådan. Sen kom vi på att en trätrall på var sida om sanlådan kunde vara trevligt. Sagt och gjort, Farfar dirigerade och jag gjorde markarbetet. Underbart att ha lite att pyssla med. i övrigt så rensade vi bort lite grejor och fixade iordning ett kar som ungarna kan tvätta sig i, eller bara plaska med skulle jag snarare tro. Farfar skulle fixa rinnande vatten också. Älskar att förhålla mig på landet, och att strosa bland allt bråte. Nu verkar det som att jag faktiskt får pula iordning på övervåningen också!!! Men man vet aldrig, han var lite förfriskad igår och kan ha glömt det till idag. Det återstår att se.

Kvällen var allt annat än behaglig, Mysan som inte sovit en blund på hela dagen och varit i full gång hela tiden borde ju ha somnat på två röda, men nej då. Det skulle bråkas och gapas iallafall.

Men igår gick det för långt, alldeles för långt.... Kanske ska ta och plöja igenom den där Trotsboken iallafall. Snarast oxå.

Nya tag idag, känns lite som att förändringar är på gång, ganska stora sådana. Kanske i allra högsta grad är dax att besluta huruvida jag ska bygga vindskydd eller vindkraftverk.... (vad gillar du den då Pär???, fast å det stämmer bra in just nu)


Tack och Hej!!!

egentligen

Så borde jag städa istället för att blogga. men det här känns så mycket roligare på nåt vis.
Har hälsat på lilla mamma idag. Handlat lite mat och den obligatoriska glassen till barnen innan mamma fick ta över ansvaret för småvildarna medan jag pyste iväg till mitt kära gamla förråd. Meningen var att jag bara skulle hämta två kabeltrummor till men Stefan och Pär skulle luncha så jag bjöd in mig själv. Det visade sig vara ett trevligt beslut. Som vanligt är dom gamla rävarna hopplöst omogna tillsammans. Vilket jag tycker är oerhört trevligt!!! Det är två människor som verkligen kan liva upp en annars ganska grå vardag. Tack för det grabbar!!!
Stefan hjälpte mig att bära ut trummorna till bilen och smarta jag hade ju glömt packa ur vagnen så det blev till att knöla in en i baksätet och en i framsätet men det gick ju bra ändå så.

Det är väldigt blåsigt ute idag ifall någon har missat det, men det har sina fördelar med en kamera i högsta hugg.


















Jaha här satt det förr tokroliga bilder på Stefan, men eftersom han är surast i stan så fickk jag ta bort dem...
(Haha, sjukt roligt!!!)


















Och nu envisas texten med att vara centrerad igen!!! Bajs redigerare!
Jaja ni får stå ut även om jag vet att det är jobbigt att läsa. Åkte hem till mamma efter visiten på jobbet, kastade av trummorna och drack en kopp kaffe ute i stormvindarna. Mysan var supertrött så vi åkte hem för att vila. Hon somnade nästan genast och Lucas tog ett bad. Vilket betyder lite egen tid i soffan. Tur att man kan koppla av trots ett evigt tjattrande från Lilla Herrn.
Nähä om man skulle återgå till sina sysslor så inte Stora herrn märker att jag slitit mig från kopplet under dagen?!
Puss och hej
(i morgon har jag hela TRE timmar fritid, vad ska man hitta på då tro?)

Tisdag

Började dagen med det vanliga. Kaffe blogg, facebook och alldeles för många cigg. Men sedan blev det en grovrengörning av hemmet på agendan. När lägenheten började se någorlunda ut och barnen klätt på sig åkte vi ner till mamma. Avnjöt lite frukost på gräsmattan.


Jag började rensa i Mammas rabatt medan hon och barnen lekte ute på gården. Mormor AnnTii och Morfar Gunnar tittade ner på en kaffe efter läkarbesök. Barnen blev glada för alla mormor och morfar som hägrade omkring dem.
Mysan passade på att trilla (detta visade sig vara del 1 av 3 av dagens olyckor). Mormor Lotta plockade fram apoteksväskan för att tvätta av hennes så otroligt såriga knän (NOT).






Min gamla jobbarkompis från i somras hörde av sig och ville leka lite med ungarna. Eller för att tala klartext så ville han att hans barn skulle leka med mina barn såklart.
Sagt och gjort Thomas kom med Melwin och Tilde. Mysan blev Joakim von Anka med alla leksaker men Lucas delade snällt med sig. Tok söta ungar by the way.






När det var lunchdax begav sig herrskapet hemåt för att fixa lite mat till en sjuk mamma därhemma. Vi stannade kvar hos Mamma eftersom hon bjöd på lite mat. Helt sjukt att all mat smakar så otroligt bra när mamma lagar den. Makaroner, grillad kyckling sallad och keso (och ägg till dom som kan äta det). En enkel maträtt men så jävla gott. Tror att jag skulle ha bantat om Roine serverade samma hemma.
Huvudsaken är ju ändå att barnen äter vilket dom gjorde. På filten på gräsmattan.

Åkte hem en snabbis för att byta om och hämta en kabeltrumma. Vi skulle nämligen åka in till blomsterlandet för att piffa till Mammas trädgård. När jag lastat av trumman på Mammas grustag på utsidan åkte vi in till stan. Lucas var hysteriskt ledsen för han precis hade ramlat och skrapat upp sitt ena knä. OCH DET KOM BLOOOOD!!!
Han hade nästan brytit benet, så ont gjorde det.
 Mysan ignorerade ylandet och somnade i bilen på vägen in. Hon fick fortsätta sussa i vagnen så en stolt (och knasig) morfar fick köra runt på barnet. Lucas med trasigt ben fick hålla mamma i handen. Mormor haltade så hon borde ha stannat hemma.
Och nu följer det roligaste på hela dagen. Jag hade faktiskt ingen aning om att det var så sjukt roligt att handla med min Far. Jag och Lucas kom lite på efterkälken in i butiken men när vi går genom entren ser jag hur pappa facinerat stannar vid en stor stålkorg plastblommor, böjer sig ner och LUKTAR på plastblommorna. Jag höll på att dö av dels skam och dels ett envist bubbelfnitter.... Det ska han få höra. Alla andra människor i världen förstår ju att blommor som ligger huller om buller i en stålkorg på ben mitt på golvet inte rimligtvis kan vara äkta. Men pappa ville se om "eucalyptusbladen" luktade eller inte.
Det ska han få höra i tid och evighet....
När vi sedan shoppat allt för många blommor och den utlovade glassen skulle vi inhandla nya tofflor till Lucas. Då envisas pappa med att vägra gå på gångvägen över till Skokanonen. "För det är ju närmare att bara runda hörnet". Sen fick han karta ner för slänten full av sten också. Nästan lika kul att se som när han sniffade på "blommorna".

Lucas fick ett par spidermantofflor som han blev mycket nöjd med. Sedan stal vi lite sten i den där slänten pappa kartat nerför. Den ska pryda mammas rabbatt kant, men det får bli en stöld omgång till för jag behöver visst 30 stenar till.
Åter hem till mamma där planteringsskolan skulle starta. Lucas hittade en kompis att leka med och Sur Mysan som nu vaknat vägrade att hoppa ur bilen.
Så Mormor diregerda växter och krukor samt försökte hålla Mysan varm medan jag grävde i jorden med min nya handskar och lucas lekte med grannpojken Andreas (eller ska vi kalla honom spiderman kanske?)
Rycktes bryskt upp i min planteringsorgier av ett illvrål från Lucas som hade trillat ute på gården, och skarpat upp SAMMA knä igen!!! Fram med apotektskitet igen och Mormor fick bli sköterska för tredjegången. Bandage och hela fadderuttan fick det bli.






Pannan fick sig en omgång med, fast han fortfarande hade hjälmen på.

Resultatet av planteringen följer nedan.









Dagen är som följer är fullbokad. Ska ragga till mig några fler kabeltrummor, åka till Farfar och hämta cykel och byrå och fortsätta i mammas trädgård. Dvs om det inte börjar ösregna för då vill jag inte. Vi hörs väl ikväll eller i morgon skulle jag tro. Puss och Hej!!!

Måndag

Det blev som jag trodde.
Farfar besök efter Dagis. Lucas cykel behövde justeras och jag behövde lite färg på fläsket. Fast det var bra varmt, så där så man nästan inte kan andas. Lucas sprang omkring i "palsonger" men Lilla My propsade på att hon "fiser" och behövde linne och blöja på. Det gick över när poolen blev lagad, uppblåst och vatten fylld. Dock skulle tre handukar med ner i den otroligt stora poolen. Som täcke!!!

Knas barn. När de insåg att det kanske inte var högsommar så skulle vi vara en snigelhög på madrassen. En mamma och två barn ihopkurade under täcken. Jag tyckte det var kul tills Mysan släppte världens största prutt under täcket...
Lekte lite i grusgropen och fikade på traktorn innan det var hemgång. Skulle tro att grannarna tro att vi är knäppa i huvudet när vi spatserade hem, jag i klackdojjer kort jeanskjol, en kortärmad ljuslila herrskjorta knuten under bysten och barnen i trosor, kalsonger och foppatofflor!!!

Men va fasen har man varit och solat så har man.

För övrigt så spenderades förmiddagen hos Jenny. Alltid lika trevligt med lite skitsnack och gott kaffe. marcus kom hem med glass också, smakade riktigt mumsigt och måste vara toppen för mina försök till att tappa några kilon till. Sedan kom det jag väntat på i evigheter. En klippning!!! FINALLY! Tack Jenny dels för att du ställer upp och för att du inte säger hur fult och nasty mitt hår är, som ALLA frisörer i världen gärna hade talat om under klippningen.
Du är bäst min vän......






Och Ja jag vet att året behöver färgas igen, men nu är det åtminstone klippt!!!

lite besviken

Dålig uppsluppning på kommentarer fast ni får skäll... men men jag fortsätter väl ändå!
(Tack ni som faktiskt brydde er om att lindra min huvudvärk)

Söndagen spenderades i gemenskapens tecken. Eller dagen började med en ordentlig rens av skräp som spridit sig över lägenheten på något mystiskt sätt. Sedan bara det av till Linda och Johnny för en grillning tillsammans med all 1000 barn. Lucas och Viktor kom riktigt bra överens, så bra att det var svårt att koncentrera sig på maten.







Efter kanska många timmar åkte vi hemåt för att bjude Tobbe på lite kaffe. Satt ute i parken och fikade medan barnen skuttade runt i vattenpölar. Mysan var prcis genom blöt när vi kom in sen.

Pappa lärde lucas hur man "börnar" vatten så det skvätter överallt så han fick gå in och byta kläder emellan varven.

Tvätt tid på kvällen, och två jättetrötta bebisar. Dom somnade runt 19 utan panik så resterande kväll var det lugna gatan. Skönt med lite vuxentid ibland.

kameran behagade få slut på batteri igår och jag har inte orkat med krafttaget att ladda den än, men jag ska ordna det under dagen så man kan fota lite i eftermiddag också.

Nu ska jag fortsätta beställa bilder så man kan börja klippa och klistra snart igen.

Vi hörs!!!

Huvudbry

Jag har insett att det här med bloggandet är ett gissel. Jag är sjukt nyfiken på vilka som egentligen läser mina tankar och funderingar, jag ser ju på statistiken hur många som är inne och kikar men kommentarerna lyser med sin frånvaro. Bättre med en besökslogg när man är Nicke Nyfiken.

Men men jag kör väl på för att roa de jag kan. Just nu har jag inte mycket att dela med mig av dock. Ska grilla med Kusin Linda och hela familjen runt lunch, sen är väl tanken att åka till farfar och hämta min fina byrå nån gång under dagen.
Imorgon är det dagis dags för barnen, Hela tre timmar egen Ciccitid står då på agendan. Vad gör man då?
Operation storstädning kanske?

Lördag

Eller ska man kanske börja med en kort notis om fredagen?

Den spenderades i vilket fall med en tur på stan, barnen var förvånadsvärt snälla och lugna, fast vi gick förbi otaliga hästar och bilar och leksaksaffärer. Åkte  därefter ut till farfar för att leka av oss i regnet. Mysan lagade sallad av gammalt gräs och vatten från bastun medan Farfar och Lucas försökte mecka på en ny motor till åkgräsklipparn som Lucas ska få när den är klar. Pappsen kom ut efter jobbet och försökte hjälpa till med meckat. rensade upp bland alla träskivor och flyttade den trasiga tvättmaskinen som stått på gräsmattan i en evighet.

Var hemma relativt tidigt, lagade mat och plockade lite innan jag gick ner i solariet för lite välbehövlig egen tid med lugn och ro. Poppade DAD på hög volym och drömde mig bort. Underbart!!! Synd att man inte kunde skylla oftare på sin blekhet för att få vara lite ifred.

Och Lördagen då?
Spenderades på Vivesta strand för lite geggamojjsbygge och plaskande vid kanten, en visit vid tivolit på gumsbacken och en hel eftermiddag hos mormor med cyklar och hela fadderuttan. My har äntligen börjat ta några tramptag framåt...
Har suttit ute i solen hela eftermiddagen med mamma och Anna, till och med Pappa kom ut en stund. Barnen har jagat fjärilar, byggt i sandlådan med moster, gungat tillsammans och såklart cyklat fram och tillbaka.









































Ha det gott!!!

Nu så

Efter 40 minuters uppladdning av bilder kan man låta kreativiteten flöda. Blogg Esse AB kanske borde fundera på ett verktyg som kan ladda upp fler bilder samtidigt. Det här känns rätt tröstlöst ibland. Speciellt när man var med om så mycket som vi var igår.

Dagen började ju med ett evigt funderande på vad sjutton vi skulle hitta på när det nu var så vackert väder i antågande. då plötsligt ringer Ida och bjuder med oss till Kolmården. Jag ska erkänna att jag inte alls var så sugen på att släpa med båda kidsen dit, med bara en vagn dessutom, men när Lucas väl vaknade så lovade han att gå själv hela dagen. Jag tänkte att går det så går det annars är det ju inte svårare än att åka hem igen.
Sagt och gjort, vi packade det nödvändigaste, barnen klädde på sig själva medan mamma sprang om kring som en virrpanna (dock helt ostressad, för jag har lovat mig själv att inte göra något som känns jobbigt). Sedan fick jag klä av Mysan och göra om och göra rätt, hon hade nämligen glömt blöja och satt på kläderna utochin och bakofram. Vid 11 snåret var vi på G. Tanka och handla smörgåsar och bullar.

Träffade på Ida vid ingången sedan slöt vi upp med Sara, Felix och Vilmer innan vi traskade i väg till Bamseland. Fikade lite i skogsdungen. lucas tyckte det var kallt i skuggan så han sprang och lekte efter ganska lång fika stund. helt allena strosade han omkring bland alla bamsehusen. Kom tillbaka med jämna mellanrum för att visa att han inte var bortsprungen. Jätte duktig  liten grabb det där. Sen att en annan har koncentrationssvårigheter och hjärtat i halsgropen det får man ignorera så han får känna sig lite stor.

Klappade lite getter och lamm i klapphagen, Lucas Smilla och Mysan klättrade lite på stenarna. Ingen ramlade och slog sig. ( mina barn hade ju redan klarat av den biten i Bamseland, Mysan har ett mycket klädsamt blåmärke på kinden efter parkbänkens hörn).
Lucas och Smilla åkte bilarna, Mysan satt i vagnen och deklarerade att hon visst var stor men utan att bli hysterisk, Tack och Lov.

Vidare till tigrarna där alla barn var mer intresserade av att klättra på bilfan dom var tvugna att smocka upp där. Sedan begav sig Sara, Felix och Vilmer hemåt.
Vi andra funderade på att åka delfinexpressen men när vi såg kön sa Lucas:
- Mamma, vi kan ta det nästa gång. Kom vi köper glass istället!
Smart barn det där.
Vi köpte glass och gick upp till sälarna. Loke fick lite käk och en ny blöja medan Lucas, My, Smilla och jag satt och tittade på sälarna. Lika facinerande att se dom fina djuren simma omkring varenda gång. Barnen skrek av lycka varje gång sälarna frustade vatten på dom.

Lucas hittade en ny kompis under dagen. Kalle blev en favorit så han fick agera handhållare nästan hela tiden. Tittade på aporna en stund. Kalle tog med Lucas och Mysan nerför Elefantbacken sedan strosade vi mest igenom resten.

Kalle undrade om vi inte ville följa med hem för lite käk och lek på gräsmattan. Lucas vart överlycklig. Sagt och gjort, vi begav oss hemåt med ett snabbt stopp vid Coop Extra för att inhandla pommes och diverse annat som var slut hemma.

Väl ute i Bränn-Ekeby så brassade Kalle igång maten medan vi andra tittade på barnen som irrade omkring på gräsmattan. Lucas och My skulle såklart båda åka på Smillas trampbil men dom gav sig efter en stund. Faktiskt enda gången som dom kivades under dagen.

Maten smakade kalas, tillochmed Lucas åt upp all maten. Mysan nöjde sig med några strips och 3 eller fyra köttbullar men hon åt ju iallafall det får man var nöjd med.

Lite mera lek och bus. Foto terror på Kalle och Loke. Lek i sandlådan, Bus på Smillas rum och letade efter försvunna tofflor. En helt underbar dag helt enkelt. Alla barn har varit jätte goa, Loke har mest suttit i vagnen och varit tillfreds med livet, Smilla och Lucas har lekt som bästisar och Mysan har bara varit nöjd.

Tack Ida för en bra idé och Tack Kalle för maten.....
 Nu följer en bild orgie för de som vill



En vanlig pose för tjatfian


Gullfian Smilla


Ja och hur fina är dom inte här då???


Hårdrocks/Bakis Kalle


Sara ville inte vara med för hon hade mat i munnen. Det bekommer inte IDA


Lilla Vilmer


Mammas stora Kille


Tokgoa Felix


ModellKarriär?


Busan


Killar lite i rumpan


Så fina


Coola Loke fick låna tutte av Mysan, men en redig karl klarar av att bära rosa


Trött Tjej


Trött Kille


Fina Smilla


Pappa Kalle och Fina Loke


Älskar den här bilden på Gräset och Loke


Ida Sommarfot


Loke i full fart efter hela dagen i vagnen


Lucas har tappat bort en toffla


Smilla och My bakar tårta till Kalle


Kalle är lagom sugen på att modella

Loke får Pyjamas

 Puss och Hej!!!

Torsdag

Röd dag= Ledigt, för många men herrn i huset ska jobba 10 timmars pass. Vilket betyder för mig en ännu längre dag med barnen. Fast den här veckan har gått galant så jag känner ingen panik för det. Lucas har fortfarande inte vaknat så lite lugn och ro på morgonen har det blivit. Skönt, det behövs.

Idag skulle det ju blivit garderobsrensning, men det är så fint väder att man kanske ska skjuta det till en annan dag. Vi får se hur jag gör. Skulle verkligen behöva ner i källarn för att rensa där med men då behövs det barnvakt. Nån som är sugen? En solning skulle inte blekfläsket heller må dåligt av men det får väl bli i helgen antar jag.

Tatton kliade som jag vet inte vad i går, riktigt torrfnasig är den. men jag vet ju att det är övergående så man får bara ignorera problemet ett par dagar.

Nån som vet om stan är öppen idag? Skulle inte må helt dålig över ett par nya plagg och Lucas behöver nya byxor. Pronto.

Nej usch vad innehållslöst det blev idag. Jag får återkomma till kvällen med en heldags äventyr att berätta om. Puss så länge

Onsdag eftermiddag

Uttråkad? Nej då inte så värst. Tänkte mest lägga till att vi spenderade eftermiddagen ute i parken med cyklarna. jag hatar egentligen att vara ute utan att pula med något, men eftersom ungarna cyklade så blev det inte en sekund stilla iallfall. Nu ritar gullungarna för fulla muggar och jag funderar på nästa projekt. Hoppas att Linda och jonny övertar bohyllan i sovrummet så min fina byrå jag hittade hos farfar får plats. I morgon blir det nog operation rensa garderoberna sedan ska Herrn i huset taktiskt övertalas till att bygg mig en walkin closet. Lycka till med det!!!! VARFÖR blev jag inte kär i någon som gillade att snickra, bygga, måla och tapetsera? jag antar att jag får vara nöjd över hans meckar förmåga. Det sparar ju många lappar att slippa lämna in bilfan när det krånglar.
Lite bildbevis på dagen...














Mysan kör flinta tekniken fortfarande, men ett eller annat tramptag blir lyckat iallafall så det kommer nog snart.

Hej så länge! vi får väl se om det kommer ett inlägg till innan kvällen?!

Onsdag

Fint väder i morse... Jaha då packar vi ihop och åker till Farfar för heldag utomhus. Nästan genast när vi parkerade så började de gråa tunga molnen stocka sig. Vi trotsade vädret länge innan vi gick in för att fika på lite härliga hembakta bullar, kaffe och saft. Efter fikat ville barnen ut igen. Att det ösregnade verkade inte spela någon roll. Vi har ju ett förråd med extra kläder (nått har man lärt sig) så dom fick ut och plaska tyckte vi. Lena har rensat i rabatten, farfar har gjort hopplösa försök till att få gräsklipparn att hoppa igång. Barnen har strosat och pillat med det mesta och själv har jag möblerat om i vedhögen. Hittade en jättefin gammal naggig hylla och en sliten byrå. Perfekt!!!
Byrån fick jag ju inte med hem eftersom bänken som stått hos mamma råkade bli kvar i bagaget efter besöket där igår. men vi lär ju åka ut fler gånger om man uttrycker sig så.

Gjorde ett försök till att fixa lite inne hos farfar också men det sket eftersom allt är av värde därute. Då får man inte ha siktet inställt på tippen som jag. Men men jag ska bearbeta gubben lite sen jäklar....

Annars har vi fångat sniglar och grodor idag och åkt på trasiga gräsklippare. Ja barnen har ju åkt buss och traktor och varit "inlåsta" i en bur också. lagom trevligt och lagom mycket aktivitet för en vanlig onsdag.

Både Lucas och Mysan trivs därute, de märks på avsaknade av slagsmål, gnäll, gap och skrik. Helt underbara har dom varit...

i reklampausen

Får det bli en snabb blogg om dagen.
Började morgonen med att plocka undan alla leksaker som på något mystiskt sätt sprider sig i lägenheten trots att dom nyss blivit insorterade i rätt låda. diskade, vek,sorterade och tvättade mer tvätt. Bäddade sängar och skurade badrum allt medan mysan satt i ett hörn och vrålade efter tutte, farfar och pappa. jag var bara en pruttmamma. det gick så långt att jag funderade på hur länge man faktiskt kan låta sitt barn skrika innan det kallas barnmisshandel.

Farfar ringde vid tio och undrade om vi skulle hämta Lucas eller om vi skulle komma ut och hämta honom. jag såg min chans att avleda argbiggan så jag sa att vi kommer ut efter en snabb dusch.
Det fungerade två nyskrubbade flickor poppade Kings of Leon och Melody Club (tack Pär) och Lilla Syster (tack Freddan) på vägen ut till Sjösa. Där ute välkomnades vi av ett avgrundsvrål som deklarerade att han ALDRIG ville bo hos mig, bara hos Farfar.
Men efter lite övertalning och massa bamsekramar så kunde vi väl åka hem då.
Stannade bara till hemma snabbt för att ge Robban en skiva med lite Kolmårdsbilder och ta emot den nya externa hårddisken sedan bar det av till Mamma för att få lite lunch i magen. Lite fylligare än innan bar det ut till parken. Då passade Mormor och Morfar på att komma på kaffe. Mysan roade sig med att måla en bräda medan Lucas åkte motorcykel (trehjuling). Sedan hade dumma Mamma satt upp Annas studsmatta på baksidan så där var vi ju tvugna att hoppa en stund.

Väl hemma igen somnade mysan på soffan på två sekunder och medan Lucas badade (med vatten rinnandes över kanterna, för annars fryser han om snoppen) så passade jag på att knäskura golven, torka rent bakom spisen, rengöra skåpsluckor och möblera om på balkongen.

När herr Badanka var klar fick han laga mat. Korv och Mos stekta av en mästare kan bara smaka underbart. Diska lite innan det var dax för dagis och kvartsamtal (a´la 2 timmar, nån som blir förvånad?, stackars personal)
Hem igen för att lägga två barn som absolut skulle sova i skåpet (ja garderoben då) Efter 1½ timmes tjat om MÄJJING sover nu båda gullungarna och dag 2 av min personliga resa är avklarad. Nu måste jag glo på sista svängen av DH annars förgås jag av nyfikenhet.... Puss och hej

Regnig Tisdag

Jaha så regnar det igen. kanske man skulle hitta lite energi så här på morgonkvisten för att städa och rensa. Det skulle inte rucklet må dåligt av.
Funderar på att ta farfars hus som projekt i sommmar, där finns det nämligen ännu mer att göra, men jag får vänta en vecka med det. Farfars särbo ska nämligen vara där en vecka nu och hon uppskattar nog inte att jag river om kring därute.
Får ta den här veckan och fixa och pula här hemma istället, inte lika kul dock men som sagt välbehövligt. Garderober ska rensas, försmå kläder till barnen ska skänkas bort och vinterkläder sorteras ner i källaren. Källaren ja, ytterligare ett projekt, men då behöver jag en barnvakt och ett släp så det får väl bli till helgen.
Rastlösheten sprider sig i min kropp. (liksom nåt annat men det skulle nog mormor kalla för utlämnande så det får stanna kvar i min hjärna)

Åkte ut till Farfar igår eftermiddag efter mysans powernap a´la två timmar. Lucas ville hemskt gärna sova hos sin älskade farfar. Vi stannade ett par timmar, målade och tränade på bokstäver och siffror. Dessutom fick farfar agera tattuerare på barnen som ville ha lika som mamma.

Mysan satt i bilen och vrålade- Likadan, mamma! hela vägen hem och drog upp tröjan för att visa alla förbispasserande bilar sin fina "skalle" på magen. Gullunge.
Lucas var överlycklig för sina "tattos" på händer och armar. Lika överlycklig över att få vara hos farfar. Har sagt det förr och säger det igen. Snart är det dags att börja dela barnbidraget med Farfar som vi tydligen har delad vårdnad med.


Dumma Sara skulle på äventyr i veckan så det blev inget med den iden heller. Hon får försöka klämma in sin syster på en annan passande ledig dag i stället. Vissa har ju fårr jobb i sommar.

Var iallafall ett trevligt besök på jobbet i går. Jag var välkommen att hälsa på flera gånger, det känns ju bra iallafall. Saknar det fortfarande, men det kanske går över med tiden. Jag får hålla tummarna att Faxander ringer i sommar och ber mig komma tillbaka. hihi fet risk, men hoppet sviker mig inte på den punkten.

Just nu går Mysan omkring och tjatar om salva till sin "skalle", hon har säkert inte sett sin mamma smörja sig på magen?!

så där ja

Har varit på jobbet en sista sväng, för att visa tatton och för att plocka undan allt papper jag spridit ikring under mina 8 veckor. Har tilloch med hunnit med att ha lite egen tid innan barnen åter ska hämtas från dagis.

Nu inväntar jag att syrran ska vakna efter sista nattskiftet så jag kan kolla om hon är sugen på lite besök i veckan, annars vetesjuttsingen vad man ska hitta på med kidsen idag när det regnar och allt. nån som har något förslag?

Uttråkad

Blää vilken långsam dag det var igår. Roine och Lucas åkte ut till farfar på förmiddagen. Jag och Mysan hälsade på Jade och Filippa (vi hade mormor och morfars bil som färdmedel). Det var väldigt trevligt att dricka lite kaffe med Jade och Filippa och Mysan lekte jättebra ihop, men efter en raid i Jades garderob började katthåren yra och jag höll på attt dö. Vi åkte vidare till mamma för att få lite allergi tabletter, vi kom mitt i maten så vi slog oss ner för att äta lite vi med. Tack mamma det smakade perfekt.
Åkte sedan ut till Farfar för att Roine skulle få kolla morfars bromsar. Lagom as tråkigt att vänta på. Barnen hade kul iallfall. Lucas körde Mysan i pulka efter bobbycar.
Efter 1 ½ timme var Mulle Meck klar med morfars bil så då åkte jag och lillfis hem igen, eller till mormor för att lämna bilen. Morfar skjutsade hem oss.

Sen var jag bara sjukt utråkad resten av dagen. Hoppas på bättre humör idag och nya skor fter som mina favvosar pajade igår. Jävla skit skor (hoppas inte Pär läser) köpta på skokanonen, men lite mer än två månader kan man ju tycka att de ska hålla!??!

Jaha ut en sväng på internets härliga shopping sidor för att fylla en varukorg och sedan stänga sidan utan att slutföra köpet kanske?!

Puss och hej

Hur nöjd som helst

Sjukt nöjd med denna. Visst det gjorde ont som attan men va fan vill man bli fin får man lida oxå.
Måste säga att Björn (konstnären) är sjukt duktig, och väldigt ödmjuk. Han gick tillochmed med på att säga att det var det värsta stället man kunde tattuera sig på och att jag var otroligt stark som orkade stå ut. Tack för den Björn!!! kan varmt rekomendera honom. Gå in på deras hemsida för mer information.
Björns hemsida

Han kommer få göra nästa skapelse oxå.









Kommer mer sen

men en liten preview kan man ju bjuda på. Lovar att lägga in fler bilder när barnen nattat..

Sista dagen då

Ska lämna mitt andra hem. Känns inte bra, inte bra alls. Hade jag inte haft något mycket trevligt framför mig kl 13 så skulle jag förgöras innuti. Känns surt att inte få jobba på hela sommaren, känns surt att jag inte fått jobba på riktigt de sista veckorna. Men jag kommer att sakna ALLA på mitt gamla kära förråd. Precis varenda människa. Men jag har ju lovat att se ljust på framtiden, kanske kommer tillbaka, vem vet egentligen? (iallafall på måndag för att visa skapelsen)
Vet inte vad jag kommer att sakna mest? Bara tillhörigheten är ju guld värd, känner mig mindre och mindre som en utböling och mer och mer som en i gruppen, och så ska man sluta. kan inte bara Faxander ringa och säga att vi släpper på anställningsstoppet bara för dig Cicci? Det skulle ju vara trevligare än mycket annat. Risken är stor va?


Jag och Mysan var och hälsade på Kusin Linda och Jonny (med ett h?) igår afton. Mycket trevligt med en pratstund, även om det som vanligt var jag som höll för pratandet (kände mig lite hes efter). Vi träffas allt för sällan. Mysan tyckte inte om Jonny men det verkade släppa när han mutade med pommes och saft. Knasiga barn. Inte ett dugg pinsamt att hon sitter i mitt knä och tittar på mig med tefats ögon och säger- Om jonny, inte! och skakar på huvudet.
Lilla knas fia. Sist vart hon vansinnig för Jonny inte skulle bo hos oss. Minns bestämt när familjen hämtade mig och Linda efter ett pass på aqua Fys och ungen bara skulle med in till Linda, vrålade efter Jonny i flera dagar.

Lucas var lagom nöjd igår när FARFAR hämtade på dagis, presenterade fröknarna och barnen. Farfar ska lämna idag också. Han lär bli förbannad när det är tråkiga mamma/pappa som hämtar sedan. Hoppas det blir Roine som är klar först.

Nehe en hink morgonkaffe först, läsa lite bloggar, ta en morgon nikotin sedan göra sig presentabel och väcka Mysan innan dagen tar sin början?!!

Ha det gott!!!

(och du Lenita jag lovar att vara solstråle ÄVEN om steelnet krånglar med mig idag)

Dags att sluta

Deppa alltså. Vad faan vet ju inte varför jag är så sjukt låg ens. Nä nu är det dax att leva i nuet... jag har ju egentligen inte ens något att deppa för. Slutar nu. Ska gå med ett leende på läpparna hela dagen i morgon (ja och resten av kvällen såklart). Ta en dag i taget och göra det bästa av den. Göra mitt bästa för att framtiden ska vara bäddad framför mina fötter men inte fokusera på den. Visst det kommer säkert att kännas motigt ibland men man får väl försöka överkomma det helt enkelt....

Lägre än ett bottenlöst hål

Det beskriver mitt sinne just nu. Känner mig så sjukt oinspirerad och motivationslös att jag faktiskt inte trodde att man kunde vara så här låg. tror tillochmed min kroppslängd minskat med ett par centimeter.
Jag la barnen i går vid 19 tiden typ, jag somnade nog innan dom och gick inte ens upp för att kolla på Desperata eller Ugly betty, trots att Roine faktiskt kom in och väckte mig. Orkade inte bry mig överhuvudtaget, knallade in i vårat rum och somnade bara om. Inte för att jag var sjukt trött utan för att jag inte ville vara vaken. Orkar inte med alla negativa tankar och funderingar som tagit min hjärna som gissla.
Det resulterade ju tyvärr bara i trevliga mardrömmar om allt och inget, men det kan man ju inte påverka så.

Kan inte påstå att jag känner mig någe roligare idag. Hoppas intensivt på att NÅGON på jobbet muntrar upp mig. Men alla är väldigt inne på sitt just nu, så jag strosar runt som en utböling och känner livet lämna mig.....
Om ni såg mig just nu skulle ni inte märka att jag fanns, håglös och slemmig ålar jag mig fram som en daggmask.
Det hjälper ju inte att jag fått äckliga saker i ansiktet av Detoxen och håret skulle blivit klippt för 1 år sedan. FUL ganska tjock och rätt ointreassant, That´s mee!!!

Jag lovar att försöka bli en positiv människa, med rätt tänk och med kämparanda inför framtiden. men inte idag, idag vill jag inte vara med. (Nån som hört något om nån pausknapp till LIVET).

Inga könsord denna gången även om jag skulle kunna radda upp en del. tack och hej

Måndag morgon

Igår kväll när vi kom hem så badades Lucas, välbehövligt då hela han såg ut att ha hånglad med ett vildsvin. Mysan slängde sig på soffan och begärde högljutt en tutte. Medan mamma bloggade om söndagen och Storebror och pappa befann sig i badet så somnade Lillasyster gott i "foffan". Tror inte det tog mer än 2 minuter innan hon snarkade in.

När Storbus var ren fick han gå in i sängen och lyssna på bandvila med pappa. När han låg där inne sa han till sin pappa:
- Pappa, jag blundar ju nu. Kan du hämta Mysan?
-Nej hon får sova på soffan, hon var så trött idag. Men pappa ligger ju här hos dig, svarade Roine
- Men jag vill sova med Mysan, jag blundar ju. Kan du hämta henne då?

Söt gris. Ibland är ju barnen så söta att man vill äta upp dom. man önskar att man kunde spara sådana här ögonblick för att plocka fram dom i framtiden och återuppleva den där känslan man får vid såna tillfällen.

Ny vecka, sista veckan på praktiken också. Känns lagom kul. Bra att mitt arbete blivit uppskattat men tänk om fem dagar så är det slut. Usch ska försöka behärska mig och inte börja grina iallafall. kommer sakna allt som vanligt. Det som är tråkigt är att jag denna gång inte jobbat något vid disken. jag hade ju tänkt att göra det så här sista veckan men min handledare som jag träffade på i helgen tyckte inte det var en bra ide? varför? Idont know?

Vi får väl se vad tiden utvisar. Är det något jag lärt mig är det att inte ta ut saker i förväg. Det kan sluta precis hur som helst.


En till bild från söndagen

Sköna Söndag

Vaknade vid åtta av att Mysan deklarerat ännu en härlig bajs i blöjan. Trött mamma satte på kaffe och tog hand om denna innan välling skakades iordning och lägenheten fick sig en omgång. Trötta pappan erbjöd sig att dammsuga (om jag tog fram den- Latmasken). Sedan gjorde vi oss iordning och åkte för att grilla korv hos Farfar och Lucas. Lilla herrn blev som vanligt lika överlycklig över att vi kom, men det gick över efter lite bus och en promenad ner till vägen. Vi hittade en orm och två torkade överkörda grodor, dom tre miljarderna myrorna vill jag inte ens tänka på.
Sedan var det dax för barnen att laga mat till Farfar. Blad soppa, sten potatis och lerpannkaka resulterade i två dyngsura men glada barn.

Inte lika roligt att bryta leken för att åka på kalas men det gick bättre än många andra gånger så man får vara glad. Mysan höll sig lyckligtvis vaken hela vägen mot Ockle storbus somnade på parkeringen medan jag sprang upp efter kalas kläderna.

Raka vägen till moster Marie där det bjöds på kallskuret och en smaskig kladdkaka till efterrätt, allt till Morbror Jannes ära. Hans dotter, alltså min Kusin Sandra kom också vilken var trevligt då det är ett par år sedan sist. Usch man är läskigt dålig på att hålla kontakten med sin släkt.

Fick restriktioner av Moster och Mormor om vad som skrivs i den här bloggen. Inget för intimt och inga könsord. Tänk om de vissta vad som snurrade i mitt huvud hela dagarna.(skojade bara nu Mormor). Men jag tycker att det är trevligt att folk läser och uppskattar kommentarer (som i dagsläget är näst intill obefintliga).

Vädret blev underbart så här på eftermiddagen och barnen har tokbusat ute på altanen och i skogsglänten på baksidan. tvättat alla stenar och Marie och Peters möblemang på terassen. Betett sig som två änglar dessutom. Då blir man glad som mamma. Talade om det för dom i bilen att dom varit två gullungar idag. Vad fick jag för svar tror ni?
- Ja då blir inte du arg Mamma!!!
Tack för den du lilla herrn, arga mamman som aldrig gör något annat än skriker?!

Fick en massa musik av lill kusin också, Roinert smarto bert råkade ju som tidigare nämnt radera ALLT och det är dags att byta på telefon så man inte får sår i öronen.


Tack alla underbara för vi fick dela en skön söndag med er!!!




Födelsedagsbarnet Morbror Janne





Min skit snygga Moster Marie





Min fina Mamma (behöver jag ens säga vad hon betyder för mig??)





Lilla Pappsen






Carro och Oscar, lagom sugna på att vara med på bild






LillKusin Fredrik




Kusin Sandra (älskar den här bilden för övrigt)






Min underbara Gull Mormor ("Slanki" säger Mysan)






Fina Morfar





Kära Lillstrumpa






Gullunge nummer 1






Gullunge nummer 2 (med trasan i högsta hugg)






Min Man (eller bara simpel sambo mer lär det aldrig bli)






Peter var inte så sugen på att vara med men Marie tog en så fin bild så den fick komma med som miniatyr iallafall.

Som sagt en otroligt fin och harmonisk eftermiddag, tänk om det alltid kunde vara så här..

DesignTrollet gästbloggar...

Hej på er alla!
Nu är det ljusare tider ute så det är väl på tiden att bloggen följer med ;)
...så lite ulligt & gulligt blir det ett tag nu...
Om inte bloggmastern har några högt ljudande protester, eller har lärt sig att koda själv! Hihi

Kramar DesignTrollet

Böcker

Oja, böcker var det. Hälsade på Pärs bror Lars och hans kollega Stefan i veckan. Fick en hög böcker som han  (stefan) trodde kunde intressera mig. Jag började med "Personalgruppspsykologi". Onekligen intressant bok, men vad mycket det är i en vardag som man absolut inte ens tänker och är medveten om. Bara kapitlet om kommunikation, hur man ska uttrycka sig i positiva och negativa situationer och hur man uppfattas av andra när man talar på en särskilt sätt. OMG, kanske borde det vara så att den inte ingick som 5 p kurs på högskola utan som allmän litteratur på gymnasiet.

Känns lite som att det är en bok man får läsa mer än en gång för att verkligen ta in den och ha nytta av den. Fick dessutom ta del av Stefans examina. Det ska bli trevlig läsning. jag ska hålla er uppdaterade om jag blir något smartare av alla böcker. Herreguud har ju hela sommaren på mig att läsa och analysera dem.

Fick faktiskt ett material av Pär också, som han pratade varmt om, tänkte kasta mig över det när Personalgruppspsykologin är avklarad (varv 1 iallafall).

Fick däremot inte så positiv feedback från den som ska stötta mig mest. Han undrade varför jag läste sånt skit frivilligt utan att ha en chans att få ett jobb ens. Jag skulle aldrig klara av att hålla föreläsningar eller liknande.
Annars brukar jag ta till mig negativ kritik och göra den till sann, men nu blev jag förbannad och talade om varför jag blev upprörd. Han förstod nog bara hälften av den fjärdedel som läckte ur mig om ni förstår hur jag menar.

Jag vill bli något!!! Är det så fel? Är det inte bättre att sikta lite högre än lite för lågt? jag anser att man alltid kan lära sig något nytt, oavsett om man måste eller inte. har någon nånsin dött av att veta för mycket? Om det någonsin kommer hända vill jag vara den första.

Stefan sa innan jag gick," Bli inte så imponerad av andra, TRO på dig själv".

Jag började på en gång Stefan, även om det kommer vara en kamp så ska jag ligga i hårdträning för att leva upp till det mottot, eller en variant av det iallafall. En egen variant av dina ord.

Jag skulle vilja ha en egen coach som kunde sporra, puscha och vägleda mig genom livet. Nån som vill ta på sig det uppdraget?


Sista dagen som kontorsråtta på praktiken då,(har lite finjusteringar kvar dock). Tänkte försöka göra mitt bästa på golvet på måndag. Sista dagen i går med Pär som chef. Eller han är fortfarande chef men på måndag börjar nya chefen att installeras.

Usch det känns inte alls så kul ska jag säga. Jag gillar ju Pär. Massor tillochmed. En människa som leder en till att ta egna beslut istället för att beordra. En människa som får en att se det bra i vad man gjort istället för att inte bry sig. Som kan vara lättsam och skämtsam men ändå har auktoritet nog att säga ifrån när saker inte passar sig.

Jaha också oxelömarknad idag när det regnar!!! Jag tror att fin vädret kommer snart. Eller att det åtminstone kommer vara uppehåll idag. Ska försöka bli en bättre människa idag, mindre dåligt samvete, bättre självkänsla och ett jämnare temperament.

Keep up the fight!! The fight against yourself!!


på jobbet då...

Lite förbjudet dock, men vad fan om en vecka är man utkastat från företaget... I hope i hope, att jag nångång kommer tillbaka dock. Ja och då räknar jag inte med sista LIA perioden såklart. Usch, jag har så mycket i huvudet just nu så det bara går runt. Vill en massa men känner mig låst. Vad gör man då???

Oxelömarknad i morgon då! Ska bli kul att knata ner med kidsen, iallafall Lucas brukar ju tycka att det är riktigt kul. Kanske kan lura med farfar också då lär grabben bli ännu gladare. Mysan ska få åka lite karuesell tänkte jag, det var ju uppskattat förra året på nyköpingskarnevalen iallafall.

Nähä, back to reality och göra lite nytta innan veckan avslutas.....

Äntligen kommer listan

  1. Mitt fullständiga namn lyder Anna-Cecilia Rodas, men mina smeknamn är många, de mest välkända är väl Cicci och Grodan skulle jag tro.
  2. Född 8 november 1982 alltså 26 år idag
  3. två barn födda 05 och 07 båda i april. (vilket bevisar att enda gången man ägnar sig åt varandra är under semestertider???)
  4. Jag har trott att jag levt fullt ut, jag inser att så inte är fallet. jag har missat mycket men jobbar på att komma ifatt. I alla bemärkelser (tror jag, eller öppna mina ögon)
  5. Jag älskar svart och silver och turkost i lagom mängd.
  6. Jag hatar sura disktrasor och fotsvett, av någon konstig anledning utsätts jag ändå för dessa dofter allt för ofta.
  7. Jag har benfobi, Ta på mitt skellet och få en smäll. Pilla in en kantig fot och skav mot mitt skelett och dö dödens död.
  8. Avskyr spindlar och har förmodligen överfört det på min dotter. Förlåt!!!
  9. Älskar att bli uppskattad. Säg att jag är fin, luktar gott har en fin outfit eller vackra ögon och du en vän.
  10. Tro det eller ej men jag lider av massor av spärrar, tror ständigt att jag är dålig, vill inte tränga mig på trots att du/någon sagt att det är ok. (jag försöker överkomma spärrarna och har nog kommit ganska långt. Tack för det DU)
  11. Jag är en hård mjukis.
  12. Jag ser nog ganska sur och elak ut men det är mest för jag tänker och funderar på de allra mest konstiga saker.
  13. Fråga och du får svar(med vissa undantag)
  14. Kritisera mig och jag kommer funderar länge och väl på den kommentaren, förmodligen även ligga vaken många nätter.(Men låt inte det hindra dig om du känner att du måste, har gjort det förr och kommer göra det igen)
  15. Jag irriterar mig på felstavningar och felinformationer (framförallt media som gör reklam för ett program som redan visats eller offentliga material)
  16. Jag älskar gottiga saker men försöker intala mig själv att det är äckligt.
  17. Hatar att bli behandlad som ett barn, mest för jag oftast känner mig underlägsen.
  18. Jag är allergisk mot sovande människor, allra mest när jag själv är toktrött. Det skapar grov klåda i irritationsnerven.
  19. Jag är ett tv-seriefreak. Vardagar kl 21 är heliga. Stör mig då och du är inte mycket värd.
  20. Hatar smuts och snusk men kan aldrig hålla ordning.
  21. Innan ett städ ryck har jag äckelångest och hatar allt. när det är rent och fint är jag åter nöjd och glad.
  22. Jag avskyr att behöva rättigfärdiga mina beslut.
  23. Min motivation är nästan jämt på botten.
  24. Jag är en impulsstyrd människa och blir nipprig hela jag om jag inte får det jag önskar helst igår.
  25. Jag undrar varför människor skjuter upp saker till framtiden när förutsättningarna är de bästa IDAG.
  26. Jag har svårt att hoppa över svåra uppgifter och gå vidare till nästa som är lättare. Fastnar hellre och blir frustrerad.
  27. Jag känner mig väldigt negativ i den här listan.
  28. Jag imponeras lätt av andra människor även om jag fått rådet att tro på mig själv av en vis man.
  29. Jag hoppas på en ljus framtid.
  30. Jag önskar mig en allsvetande hjärna (en fullständig makeover skulle inte heller skada)
  31. Jag smälter när mina barn är söta och underbara
  32. Jag vill sälja barnen när dom skriker för ingenting.
  33. Har hjärnsläpp just i detta läge.
  34. Jag ogillar att människor inte har kunskap om fullständigt viktiga saker, som hur man äter pannkaka (Pär och Lars) eller att människor i allmänhet inte vet att man jinxar våren genom att ha vårkänslor förtidigt. Direkt från vinterdeprission till sommarkänsla är det bästa.
  35. Jag har på senare år insett att jag haft skygglappar på i de flesta fall. Försöker ihärdigt att plocka bort dem men ångesten som följer lurar runt hörnet....
  36. När jag var liten ville jag jobba med barn. För ett par månader sedan vill jag bli SSAB anställd, och även om det är dit jag vill har jag insett att jag trivs som kontorsråtta. Ge mig ett jobb nu då!!!
  37. Jag äcklas av slem, harklingar, spott och dylikt.
  38. Jag älskar härliga parfymer men har ett dåligt förråd själv.
  39. Mitt mål med livet är att bli någon som andra kan bli imponerade på, som jag blir imponerad av andra.
  40. Jag tävlar med min syster, mest för att hon är bättre än mig. (Tack Sara för du nästan aldrig blir arg för det)
  41. Älskar vackra ögon på folk och blir salig över glittriga gröna eller härligt isblå.
  42. Gillar sluskiga trashiga utseenden men är tillsammans med nån som spyr på trasiga jeans och tshirts med stora flådiga tryck.
  43. Gillar högklackade skor som klippetikloppar när man går.
  44. Har för feta lår som inte passar till annat än kjol.
  45. Gillar att ha urringade toppar för att framhäva något jag faktiskt gillar på mig själv.
  46. Uppskattar att bli ompysslad av omtanke, inte av medlidande eller ironi.
  47. Uppskattar en hjälpande hand och en spark i rumpan.
  48. Tycker om rostade KALLA mackor, smält smör är vidrigt.
  49. Klär av mig framför spegeln för att se hur jag ser ut. Ibland mår jag bra ibland är det sämre.
  50. Jag tittar alltid på mig själv i dörrar och fönster för att kolla om jag ser ut som jag tror. Oftast är så inte fallet.
  51. Jag ogillar att vara sen därför försöker jag vara en halvtimme innan på plats, men avskyr att vänta på min tur...
  52. Jag är sjukt oorganiserad och kan slarva bort tex bilnycklarna 5 ggr i veckan. Önskar att det inte vore så.
  53. Är en jäkel på att sprida ut mina tillbehörigheter. Fråga vemsomhelst så har denne någon gång hittat något som tillhör mig, helt felplacerad.
  54. Jag glömmer alltid bort att ta med extrakläder till barnen.
  55. Det spelar ingen roll om Någon ställt en sak som ska med till bilen så jag måste hoppa över det för att komma ut genom dörren jag glömmer iallafall att ta med det. (och det är inte för att jag ignorerar faktum jag bara är en virrpanna)
  56. Hatar tjat ändå tjatar jag.
  57. Älskar att få beröm men är dålig på att ge sådan.
  58. Tycker att alla borde få en andra och tredje och kanske fjärde chans men sen är det slut over och finito på den goda viljan.
  59. Jag är naiv.
  60. Jag är godtrogen.
  61. Jag är lättlurad (tre varianter på samma betydelse men ändå=))
  62. Nu orkar jag inte mer även om det säkert finns mer att delge alla som är intresserade...



Hoppas ni orkade läsa. Ge mig feedback gärna för det tog en stund att knåpa ihop...


Onsdag

Kl är 6 en onsdag morgon och jag vaknade en kvart innan klockan. Trots att barnen sovit tysta hela natten i sitt rum, det var extremt länge sedan vill jag lova. Åtminstone nått spring på natten brukar det vara.

Jag längtar och fasar inför nästa fredag. Klockan 13 ska jag äntligen få min tatto men det är också sista dagen på praktiken sedan är jag utsparkade från SSAB. Usch jag får ångest över den här jävla finanskrisen. Kan det inte bara släppa nu? Det som känns mest surt är att det kommer nu när jag äntligen har tagit tag i mitt liv, förr har jag bara tagit saker som de kommit, nu när jag verkligen vill komma nånvart på riktigt så går det inte för att världen är trasig,, Bajs..

Fast å andra sidan är man kanske naiv om man inte insåg att det skulle komma och det kanske är bättre nu än senare i livet. vad vet jag. Ego som man är så tänker jag mest på min egen livssituation i dessa utalanden.
Nej bit tillbaka våga vägra bitterheten. (även om den biter mig i arslet så hårt att jag vräker ur mig spydigheter).
Idag är början på mitt nya liv, som jag ska leva fullt och blicka framåt, jag ska kämpa tills ingen kämparglöd finns kvar, jag ska leva som om världens tyngd låg på mina axlar, bädda inför framtiden och endast vara glad och positiv..


Det kommer säkert hålla till eftermiddagen men ändå om man börjar med att ändra inställning måste något bli annorlunda ju..




"Keep up the fight against the monster we call future"


Fitta

Skulle tattuera mig idag klockan 13.00 och så ringer killen kvart i ch säger att han ramlat och gjort illa armen. FAAAAN har ju vart nervilös hela dagen jue... Men det är bara att stå ut med två veckors väntan till då. Jävla helvete. (öser ur mig bitterhet nu)... Könsord och extermiteter...

Skit till jorden//Bitterfittan

Kanske ska tillägga att bilden är helt underbar och kommer passa bra på min kropp iallafall så det är ju positivt.

...

Ja vart ska man börja med den här gången då?

Slutade jobba vid halv fem som vanligt i torsdags, direkt till dagis för att hämta barnen och sedan vidare till Mamma för att säga grattis och få lite föda i magen. Toktrött på kvällen så vi skippade brasan och myste hemma innan barnen nattades.
Fredagen startade alldeles för tidigt för att Mysan bajsat en äckelhög vi 7 tiden på morgonen sen var det som vanligt en kamp för att hålla barnen någorlunda lugna på morgonkvisten.
Packa lite och göra sig presentabel innan färden till Kolmården tog sin början. Båda barnen var lite förväntasfulla, inget tjat alls (IRONI). Ett jättekonstigt väder väntade på djurparken, solen sken utan ett moön på homlen, iskallt viss stunder och tropisk värme i nästa. Skumt!

Ru och Nanna var som vanligt inte i tid så vi tjuvstartade med Bamses värld innan dom dök upp. Lucas och My älskar tydligen Bamse och att klättra på och i husen är superkuligt. När Amelia och två föräldrar äntligen dök upp var det dax att hälsa på alla djuren. Björnen förärade sin publik med en visit uppe på berget och brummade tillochmed lite innan han gömde sig igen. Sedan gick vi för att klappa djuren igen. Amelia var skitlycklig och försökte rida på en get och frisera ett lamm. Mysan tyckte fortfarande inte om hästarna men gick omkring och var nöjd iallafall.


Lucas tog sikte på bilbanan och klarade banan galant, Jätte nöjd med sin insats. (Han är stor kille nu) och med en ständigt svartsjuk lillasyster som vrålade ut sin besvikelse över att inte få åka med.


Träffade Ritva med dotter och barnbarn (en av pensionärerna på jobbet) som berättade om folksamlingen vid MarineWorld vilket gjorde attt vi bestämde oss för den korta versionen. Dvs skita i just den biten och slippa backhelvetet från delfinerna till aporna)
Efter glass och lite klättring på en jättestor sten så glodde vi på dom astråkiga tigrarna innan vi mötte upp Nanna Ru och Amelia vid aporna.



Lucas träffade en dagis kompis (Tim) och Mysan försökte smita in till sina jämlikar. Jag talade om att alla Apor tyckte om att äta små Mysar sen tyckte hon inte om Apor heller.

Vi siktade in oss på lekparken innan Safari besöket, Lucas var tröttt och ville åka vagn en stund men lilla syster har tagit hans vagn till sin och bjöd på en ordentlig hysterisk show från Savann till Kulmård. Åh vad jag älskar det lilla livet ibland. Var bra sugen på att kolla om aporna skulle äta upp henne. Men hon lugnade ner sig vid Kulmården och det gick smärtfritt att locka med en Safari tur för att äntligen slippa Kolmården.

Safari var sådär kul, inte så mycket djur och motorhaverilampan tändes i biljäveln igen. Båda barnen somnade (Mysan innan safari) på vägen hem.


Mamma var sugen på alkohol och ringde världens bästa Ida som möblerade om i sina planer inför helgen och accepterade mitt erbjudande.

Sagt och gjort, lite tillpiffning och packande sen bar det av till Bränn-Ekeby, Tack mamma och pappa för taxin, ut till Kalles föräldrar för lite vin dricka och skitsnack.


Karls pappa är ju bland de trevligaste männen på denna jord och han underhöll mig medan Miss Ajdahoo piffade sig. När sedan piffandet var klart och vinet nästan var slut glider Karl in och säger javisst klart jag skjutsar in er och hämtar er ikväll... Wiee världens bästa erbjudande...


Det blev fjortis Tellus som förärades av våra underbara uppenbarelser. Inte så mycket folk till att börja med men det fylldes sakta men säkert på uner kvällen. Såg 4 personer  som jag kände igen, så gamal är jag,men jag sket i det problemet och njöt över att vara med underbara snygga Ida som kan få vem som helst att känna sig bäst.


Det var välbehövligt med en kväll med min vän, lite skitsnack och allmänt gnäll har ingen dött av tidigare. Tack Ida för att du finns och tack Kalle för du höll dig vaken.

En överförfriskad fjortonårig 26åring somnade kl 03.08. (gissa vem?) i barnens säng dessutom. Blev väckt först vid 10 snåret. Vilket då kändes olidligt tidigt men det visade sig vara helt ok ändå.(efter kaffe och cigg på balikongen)

Lördagen bestod i att besöka farfar såklart. Barnen var hopplösa innan vi kom i väg men väl där ute sköter dom sig exemplariskt. Vi behöver ett hus med en tomt så barnen kan springa bort den där energin hela tiden. Lucas skulle bo där ute tills han blev 18 så resterande familj tog tillsut en sovandes My och åkte in till stan för lite shopping. Hittade diverse trevliga saker på rean och två störtcoola huvudbonader till barnen.



En trevlig och lugn lördag kväll väntade för en alldeles för trött småbarnsmor. Somnade som en gris bredvid Mysan i våran säng...

Skulle tro att söndagen består i farfarbesök igen men vi får väl se vad tiden utvisar.

RSS 2.0