Jag vill haaa

BODEN i gruppen Vardagsrum / Soffor hos Furniturebox (10-52-10718r)


Den är ju bara så otroooligt vacker...

Men men jag antar att jag får nöja mig med att åka vrålåk nästa vecka.


Igår efter dagis så hämtades två rara barn och Mysan hade samma outfit som när jag lämnat henne. Dvs inga olyckor utan toaletten på dagis dög åt lilla sessan. Jätte duktig.
Vi åkte hem för att läsa posten som kommit från Danmark. Åhhh Lucas har ju längtat som få efter sin Farfar som varit på semester i grannlandet i över en vecka.


Mysan hade fått ett kort där texten löd,

"Hej min lilla gumma.
Om du bara visste hur mycket jag saknat dig och Lucas. Jag har haft roligt här i Danmark och det är som det ser ut på kortet. Vi åker hemåt snart så ses vi omkring Lördag.
Många pussar och Kramar från Farfar och Lena
Puss Puss hälsa mamma och pappa"

Lucas fick ett kort där texten löd,

"Hej min bästa kompis.
Jag sänder ett kort från det land jag är just nu, det sa jag väl att jag skulle?
Hoppas att ni mår bra och att ni väntar på mig. Sen ska vi tälta och snaska fisk. Jag saknar er, det hade varit roligt om ni varit med men det blir fler gånger. Var snäll tills farfar kommer hem kring den 1. Puss och många kramar/ Farfar, Lena, Ingela och Mattias. Jag älskar dig."

Gissa vilka två barn som var alldeles saliga över sin post!?

Pappen slutade tidigt och var hemkommen ungefär samtidigt som oss. Han tog en dusch och plockade ner den trasiga tvn från sovrumsväggen för att ta med den till OnOff.
Jag och barnen åkte hem till mamma och pappa så länge.

Vi fikade på prinsessmuffinsarna som Mysan bakat på onsdagen och fick smaka lite mat. Potatispaj och rökt fläskfille..Mumma.

Herr Roine kom tillbaka X antal timmar senare och deklarerade att nu hade han hittat en ny bil till oss. Efter många framoch tillbaka bestämde vi oss för att slå till. Så nästa vecka är vi ägare av en ny bil.

Lite parklek innan Linda och Algot kom hem från sina äventyr. Lagade köttbullar och spaghetti till hela kompaniet och efter mat, disk, kaffe och några rökpinnar beslutade vi oss för att knalla ner i skogen och söka av området efter blåbär.

Det fanns ganska mycket, eller tillräckligt för en blåbärspaj åtminstone. Mysan åt upp alla bär i sin burk men Lucas och Algot plockade ett par stycken var. Dom sprang mest omkring och lekter Jomijoo och vrålade en massa magiska besvärjelser.

Pojkarna badade medan pajen blev klar. Mysan var mest trött och arg för hon inte fick vara med. Roine var mest intresserad av att kolla efter bilar. Efter pajen var alla barn supertrötta. En snabb städning senare fick Barnen hoppa i säng medan mamma läste Nils Karlsson Pyssling och AllraKäraste Syster. Båda dunnade in ganska snabbt dock intye det obligatoriska tjafset när man anser att boken är färdigläst....

Nu är det iaf en ny dag och nya tag som gäller. Fredag, Roine ledig och solen lyser. Farfar är hemkommen från danmark så jag antar att det blir en visit i Sjösa så fort Herr Morgontrött orkar öppna sina gröna ögon....

Torsdag

Vaknar typ kvart över 8 av att Lucas vrålar.-JAG ÄR KLAAAR!!!!
Bara att gå upp med andra ord. Sedan väcker han sin syster trots att jag ber honom att låta bli. Barnen äter frukost direkt vilket är ovanligt (eller Lucas brukar gärna vänta nån timme innan). Jag kollar Lucas blogg som Anna fixat till. Checkar av Facebook och dricker kaffe.
Väntar på att klockan ska bli 9 så Mysan kan få prata med sin älskade pappa på frukosten.
Pappa svarar efter en massa signaler och säger, - Nejmen Hej Mysan! Är inte du på dagis?
-AHHH, skriker jag, faan är det torsdag idag?

Jaha full rulle kanelbulle som en viss granne brukar uttrycka sig. Bara att kasta på kläder och sladda ner till dagis. Tycker ändå det var bra jobbat 20 minuter från tre nakenfisar till hemkommen mamma.

Jaha storstädningen från igår finns inte ett spår av så det är bara att börja om från början, sedan tänkte jag försöka hinna läsa lite oxå. Vi får väl se hur det blir med det. Puss alla!!!

Onsdag

Idag har det äntligen städats ordentligt. Plockat undan alla leksaker utspridda i lght:n dammsugit och skurit. Diskat otaliga gånger (varför gick diskmaskinen sönder?) och vikt in den jävla tvätten som alltid hänger överallt.

Fick besked från Trygg Hansa idag. Vi får ersättning för Lucas ärr i pannan (efter hundbettet förra sommaren). Fort gick det oxå. Bara två veckor ungefär. Skönt nu är den biten avklarad. Kruxet var att Lucas behövde ett eget konto vilket han inte haft till nu. Jag tog med barnen till banken och ordnade ett varsitt till ungarna. Ringde in det nya kontonummret till försäkringsbolaget och pengarna ska sitta där om en vecka.

Drog en sväng till Filippa efteråt. Hon hade Thea där på besök men jag tyckte nog att alla barn kom ganska bra överens ändå. Lite kiv och skrik men det får man väl räkna med I guess.

Nu har jag och Mysan bakat prinsessmuffins (med ägg i så inte mamma kan smaka) så det är väl dags att plocka undan från middagen så vi kan fika lite. För övrigt vankades det strutskorv, potatis och pepparotssås till middag idag. Smarrigt värre...

Önskelista

Jag önskar ibland att det fanns en scanner så man kunde läsa sin barns tankar och dessutom med en översättningsfunktion så det bleb begripligt.
I går vaknade Lucas och var ledsen för någon hade tagit hans randiga potatis. Sedan vägrade han att sätta på sig kalsonger under byxorna (vilket inte är ovanligt nu för tiden) för det kletade i stjärten, Skorna*2 var för små och klämde tårna och tillsist rymde han från dagis.
Härligt med barn nästan jämt. Han fick följa med hem och var hur lugn som helst, när Mysan sedan hämtades vart det full rulle, skrik och panik direkt.

Hälsade på Ida och Kalle en sväng, alla barn hade knäck i öronen så vi åkte ut till "truttarna" (strutsarna) så Loke fick sova klart.
Åhh vad häftiga dom där djuren är. Och skitläskiga.
Åter till Ida efter två stopp på vägen för att skälla på hopplösa skrikbarn. Vi körde ute lek på den exklusiva tomten med högkvalitativt gräs. Jag och Ida rensade tistlar och maskrosor medan Kalle byggde hinderbana med Smilla och Lucas. Loke strosade runt och sa som vanligt inte ett pip. Mysan tyckte fruktansvärt synd om sig själv för hon inte fick vara med dom stora barnen.

Lucas och Smilla är likasinnade, dom leker hur bra som helst om det inte är en massa störande moment i leken. Ska kanske lämna lillasyster hemma nästa gång.
Stackars Mysan får aldrig vara med. Det är nämligen samma när vi leker med Algot eller Viktor. Måste skaffa en lekkompis till Mysan också.

Väl hemma var det operation snabbstädning/laga mat/baka hallonpaj. Mormor och Morfar skulle nämligen komma på besök.
Som vanligt lika trevligt att träffa dom, hjälpte morfar att ladda ner lite musik till mobilen medan Roine tog med huliganerna till parken.

Idag har jag tänkt mig ett besök hos mamma men först ska lght:n ordnas till för på något mirakulöst sätt ser det ut som sju svåra år igen....

Utlovade bilder coming up




























slut och färdig

Hua. Ligger här i soffan med datorn i knät och önskar mig långt bort, utan smärta och jobbigheter. I dag är en sådan däe dålig dag som man bara inte vill vara med på längre. Kanske beror det på pappas ommålade hus eller på visiten på ALV i går eller möjligen inget av ovanstående, vem vet? Ont gör det lik förbannat. Det värsta är förmodligen att orken försvinner i samma takt som smärtan kommer krypande.
Råkade dessutom trycka i mig ett par finskorpor hos mormmor tidigare idag som visst innehöll äggpulver. Som om ledvärken inte var nog utan lite mag/kramp/ryggbesvär skulle visst vara pricken över i:t.

Nu blev det gnäll blogg i allra högsta grad när jag egentligen skulle orka ladda ner bilder från gårdagen liggandes här i min soffa.

Tur att Lillstrumpa orkade med busig fyraåring så mamma kan bara vara med lugn godisätande tvååring....

Eller nehe hade visst inte ens tömt kameran så det får bli när jag orkar ta mig upp ur soffan---

Puss så länge


Hmm

Jag gör något dumt. Jag vet om det men gör det ändå. Varför???

High Chaparrall


Ja i fredags fick vi ett litet ryck när Roine kom hem från extra timmarna på jobbet. vi packade iordning lite ( och alla som känner mig vet att det var en uderdrift) kläder och annat viktigt, ringde och bokade en sovplats på ett Wärdshus och sedan bar det av mot Skillingeryd.
Barnen tyckte det var kanska trist att åka bil och somnade kanska snart dom fick vakna i gränna där  vi stannade för en badstund.
Jättehärligt strand där alla fina stenar var helt polerade och runda. Jag och Lucas gick och samlade medan Mysan och Pappa kastade macka. Ett par dopp hann vi med också.



Efter någon timmes plaskande och stenkastning blev det dax att åka vidare. Ungarna mutades med ostbågar för att vara snälla i bilen. Det visade sig att mutning inte är ett bra alternativ (som om man inte visste det egentligen), när ostisarna var slut hittade dom på andra saker för att reta gallfeber på varandra och sina stackars föräldrar.
Som tur var tog inte resan allt för många timmar.
Väl framme vid våran sovplats packade vi in det nödvändigaste innan vi gick ner till restaurangen för att få lite middag. barnen hade för mycket spring i benen och skrik i lungorna för att det skulle vara en mysig stund, så eefter maten gick vi och hämtade badkläder och traskade ner till en liten sjö som låg på andra sidan vägen.
Varmt och skönt i vattnet och helt underbar mjuk sandbotten. Dock var vattnet mörkt rött så man såg inte botten när man traskat ut längre än till knäna. Det ignorerade vi och badade i nån timme innan pappa utan underhudsfett frös som en hundvalp.

Tillbaka till rummet var det bara sova kvar eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter. Ungarna fick mysa lite i bäddsoffan framför kanal 1 medan vi försökte organisera lite för att underlätta inför morgondagen.

Lördagen började som resten av dagen skulle fortsätta. Med regn.
Vi käkade frukost och packade ihop oss och påbörjade resan till high chaparrall. Det var ändå uppehåll när vi välkomnades av en gigantisk skylt och ett tuffetåg. Lucas sko gick sönder innan vi ens hade betalat entrén, bara att springa tillbaka till bilen och hämta extraskorna. Sedan betalde vi entrén och gick raka vägen till affären som sålde pickadoller.











Vi hann med att rida ponnyhästar, vaska guld och leka i staden i barnstorlek innan himlen öppnade sig och bara öste ner obeskrivliga mängder vatten över oss.
Men vi ignorerade det och fortsatte strosa runt i den mysiga miljön. Helt genomblöta trots regnkläder men vi uthärdade i tre timmar. Det var iallafall en 20 grader i luften så man frös inte.
Vi åkte lite karuseller klappade hästar och tittade på dansuppvisning i Mexico city, åt Tacos och Churros med florsocker på.
När klockan blev tre ungefär och vi var blöta ända in på underkläderna och karusellerna inte åkte mer så gav vi upp.
Vi tog oss till parkeringen, drog av oss alla blöta kläder och satten temperaturen på 27 inne ibilen för att torka och bli varma igen.
Färden började till Oskarshamn där Sara och Mattias ivrigt väntade på oss (eller låg bakfulla och ville sova vidare)

Vi var framme runt 19 på kvällen. Sara hade fixat smarriga hamburgare som vi åt med god aptit. Eller inte barnen. Lucas ville bara ha kött och Mysan bara välling.

Eftresom ungarna sovit en stor del av vägen så åkte vi till lekparken med vatten tema så dom fick springa av sig en massa energi.
Linbana massa rutchkanor och duschar så man kunde plaska ordentligt. Att regnet hotade ovanför oss struntade vi i och barnen sklättrade upp på "vattenbanorna" och duschade med alla kläder på.

Tur att vi hade varma filtar i bilen så dom slapp blöta ner hela inredningen i bilen när vi hade lekt färdigt.

Hem till Munkgatan igen för att ta hand om våra tvättade och tumlade high chaparrall kläder och glo på Ice age innan vi nattade.

På söndagen vaknade jag av att Sara Lucas och Izac kom hem från morgonpromenaden. vi käkade frukost och började plocka iordning allt så vi var säkra på att få med det hem igen. Där nånstans upptäckte vi att en väska var spårlöst försvunnen. Antagligen låg den kvar på parkeringen när vi stressade och genomblöta flydde parkeringen från HC.

Faan också. Det var som tur var inte så mycket viktiga saker där i, bara lite kläder och Roines SNUS.

Den väskan lär vi aldrig mer se skymten av.

Jaja vi gjorde oss i ordning, handlade mer snus och väntade in Mattias Systerdöttrar Tuva och Tindra innan vi gav oss iväg till Lekparken igen.
 Jag låter bilderna tala för sig själva, så vet ni vilken underbar lekpark det handlar om.


















Sedan var det bara hemfärden kvar. Efter ett stopp på halva vägen för att springa bort lite energi så var vi hemma runt 19 tiden på kvällen.

Trevlig snabbsemester och äntligen en dos av Moster Sara. Nu e det bara drygt en månad kvar så kommer hon hem igen...
Puss och Hej så länge

De sista dagarna

Ja den här veckan har gått ovanligt sakta. Kan det vara så att man börjar tappa ideer på vad man kan hitta på kanske?
Garderoben är färdig och målad, bara ett draperi som ska upp. Barnens säng är också klar, bara lite draperier där också. Hoppas att min sambo går med på ett besök på IKEA till helgen så är jag glad och nöjd.

Ett par besök hos Farfar lite grillat hos Mamma och Pappa och X antal timmar i parken är avbetade också. Nu kom Herrn precis hem från ett par timmar extrajobb så jag antar att det blir ett besök vid stranden innan dagen gått till ända.






I Parken med Ida, Sara och alla barn

Sara och Vilmer








Ida, Smilla och Loke





Smilla och Felix





Som alltid lika trevligt att träffa Systrarna och alla barn. Kanske hade varit ännu trevligare i en park som Mysan klarade av eller att ta mig sig Lucas nästa gång. Men han fick välja parklek eller Farfar och det var ju egentligen en extremt onödig fråga.
Hoppas i vilket fall på fler lekdagar ....

Ute hos Farfar



















en heldag utomhus

Vi stack i väg direkt efter frukost. Vivesta stod överst på dagens lista. barnen badade och sprang omkring i sanden, dessutom fick dom låna en badbåt av en liten flicka, en båt som var så där extremt jätterolig att man knappt kunde lämna tillbaka den.
Pappan och barnen spelade lite fotboll medan mamma mest låg och tyckte synd om sig själv.





Efter ett par timmar ville allas magar ha maat, det blev pizza i parken för 3/4 familj, resten fick nöja sig med en shake. Barnen släpade fram varenda pryl från barnvagnsrummet. Band fast pulkor och bobbykars samt babybadkar på Lucas cykel.
Lagom till Linda och Algot kom hem så tog Roine med sig Mysan till farfar, mest för att killarna då kunde få leka själva utan besvärlig tvååring som ska vara med.














Vi satt ute till sextiden på eftremiddagen och då hade Annelie slutit sig till fika maffian. Killarna ville bara in och spela spel hos Algot.
Jag och Annelie satt och snackade skit på balkongen medan Linda agerade fredsdomare uppe hos sig. Lucas fick mat som vanligt och var mer än nöjd när han kom hem. Mysan hade somnat i bilen och var lagom mysig när hon kom hem.
Lucas fick snart fart på barnet och kvällen avslutades med bowlingmatch och dykövningar i badkaret.









mera äventyr från veckan följer,, men nu ska piskan tas fram så Lucas får sin efterlängtade säng byggd på den här sidan om året...

Kolmården

Även om vädret inte var det bästa och min kropp var som Agda 84 så tog vi ett par timmar på kolmården. Tittade på djur, körde bilar och lekte/badade i parken.
Hälsade på mormor Lotta på vägen hem och hon hade köpte lite saker till barnen sa hon. En halv garderob var, var snarare sanningen. Fick lite mackor och gott sällskap också. Tänk att ens egen mamma alltid är bäst...








Update

Måndag idag. Lekt lite med grannarna ovanför och försökt oss på en promenad till stan och tillbaka. Ditvägen var inga problem men när vi skulle hem var det mindre kul. Bara att inse att utflykt med barn kan sluta precis hursomhelst.

Helgen har kommit och gått. På fredagen startades operation garerobsbygge. Jag, barnen och grannarna satt ute i parken med roine snällt byggde. På lördagen var vi och hälsade på G-mormor/morfar, eftresom Farfar skulle dit och hämta en fotölj, även mamma kom förbi på en kopp kaffe innan Jag, Lucas, farfar och Lena åkte hem hit för att lasta på våra gamla garderober på släpet. Skönt att få lite plats igen.
G-mormor/morfar kom upp till oss för att låna ett par filmer sedan var det dax för oss att äta innan Mysan också skulle skjutsas ut till farfar. (Lucas följde med när dom var här och hämtade grejorna).

När det äntligen blev barnfritt var det tillpiffning och en snabb grogg på to-do-list innan pappa skjutsade in oss till nyköping där Dallen skulle ha födelsedags kalas en vecka försent...



Andreas, Dallen och Mike var redan på plats. Det lyssnades på musik och dom senaste youtube klippen spelades upp som vanligt. Mycket trevligt som vanligt. men så fort det började vankas utgång tappade jag lusten.
Usch tror jag blitt för gammal för krogsvängen.

Mike var vänlig nog att skjutsa hem oss för en billig (NOT) slant så jag bakade en pizza till min sambo när vi kom hem. Gottinamnam när man är lite på lyset...

På söndagen blev garderoben klar innan busarna skulle hämtas. Vi passade på att köpa en sådan där kulig glidrutchbana som ungarna kunde leka med en stund medan vi fick lite härlig bakis frukost i magen. Smörgåstårta som Lena bakat. MUMS.



Väl hemma var det dax att storstäda och sortera in alla prylar i garderoben. Blev väldans fint nu när det är klart, (om man inte räknar med avsaknaden av lister och färg på insidan).




Lekte lite med Algot och Linda också innan vi bäddade ner barnen framför Rasmus och en varsin skål ostbågar. Lugn och mysig kväll utan familjegräl...

Nu vankas det snart BIO med Lucas, Linda och Algot. Ice Age 3 - Det våras för dinosaurerna. Hoppas på succe men vi får väl se.

Fredag

Började toppen bra eftersom bilfan ÄNTLIGEN var klar, det började genast att brinna i knutarna på herrn i huset. Vi måste hämta bilen NUUUU. Jag försår honom iofs han har varit nådigt orolig i tre veckor nu. Hädanefter kan det hända att proffs får mecka med bilen direkt. Självknåpare som man är.
En sväng ut till farfar efter Bettan hämtats upp. Städa lånebilen och våran egen som var nådigt stökig och busa med ungarna en stund. Farfar och Lena skulle i väg så vi pyste in till stan en sväng. Hittade en bikini en kjol och en tunnika/klänning. Roine fick ett nytt batteri till sin klocka och ungarna en piltavla och ett varsit vatten gevär.
En snabb sväng till McD innan vi besökte lilla Filippa (ja och övrig familj såklart).
Lucas var på sitt allra bästa bajshumör så när jag mjukat upp Roine så pass att han kunde tänka sig att bygga min garderob så tackade vi för oss. Tänk ibland leker barnen hur bra som helst och andra börjar dom slåss innnan man klätt av sig skorna.
Det bar i väg till byggshoppen för att inhandla diverse material innan vi åkte hem för att börja bygga. Jag skriver vi men menar naturligtvis Roine.
Jag och barnen fick sällskap av Linda och Algot i parken. Även där var Lucas oerhört trevlig och lättsam. Mysan var iallfall jättemysig och lekte och strosade omkring.
När regnet började droppa fick alla barn panik och ville in. Jag och Linda försökte få dom att stanna ute så vi kunde hoppa i vattenpölar men barnen vägrade. Jaha bara att packa ihop då.
Linda tog med Lucas hem till sig för lite lek och mat. Han hade varit en liten ängel vilket jag väljer att tro på, dels för det dövar ett dåligt samvete och dels för att inte ett knyst hördes från lghten ovanför.

Min garderob är i vilket fall nästintill klar. Ett lager färg och lite inredning kvar bara sedan blir det operation rensa sortera och städa lght igen.

Lördagen kommer bestå av just det, dessutom kommer farfar och hämtar barn, överblivet virke och mormors fotölj runt lunch snåret. Sedan ska det piffas och donas innan Dallens födelsedagskalas ikväll...

Stranden och parken är vårat nya uppehälle

Onsdagen spenderades i parken, Först i sällskap av Linda Kusin och hela barna skaran. Ungarna busade i sanden och blötte med vattenkaret som bars ut. Mammor och pappa satt mest och svettades och drack kaffe. Framåt eftermiddagen när herrskapet Rodas/Andersson begett sig hemåt fick vi sällskap av Linda och Algot... Mer kaffe och ännu mera bus. När klockan började närma sig 17 gick vi in. Ungarna glodde på film i deras rum medan vi vuxna parkerade oss i soffan för att slö titta på nån as dålig film.
Massor med godis och dricka senare när alla bara var bajs trötta fick grannarna knata hem till sig och våra busfrön krypa till kojs.

Torsdagen började äckelvarmt, det gick knappt att andas ens på balkongen. Stackars Roine fick åka och jobba redan vid halv sex snåret och då var det redan nästa 30 grader ute.
Övrig familj fick dåsa till åtta iallafall..Sedan följde kalabalik utan dess like. Barnen övade på sina gerillafasoner och Algot var inte sen att haka på när han och hans mamma dök ner. Vi mammor gjorde vårat bästa för att hinna med packning och smörgåsbredning så vi kunde komma iväg. Inte ens när vi kom ut i bilen lugnade sig skaran, nej då skulle det slåss om vem som skulle sitta vart.
Tillslut kom vi fram till Vivesta och lugnet kunde äntligen starta....
Lucas och Mysan måste vara dom mest orädda ungar i den här stan iallafall. Mysan knallar längre och längre ut fast hon inte ens bottnar, resultatet blev naturligtvis att hon hamnade under vatten fler än en gång. Lucas har lärt sig att dyka så naturligtvis har han spenderat dagen mer under vattenytan än över den.









Mackor, saft och köttbullar med mackaroner stod på menyn denna tokvarma dag då inte ens vattnet svalkade något. Barnen var lagom busiga och badade och grävdes ner på sandstranden.

Vid tvåsnåret gav vi upp... Hem för att plocka upp och undan. Barnen fick glo på film sålänge. Lucas och Algot blev riktigt osams men löste problemet innan vi knallade ner till affären allihopa. Handlade lite och barnen fick en varsin glass för dom varit så goa under dagen sedan var det bara att börja ta sig hemåt igen.
Upp snabbt i lghten och packa upp och in varor och sedan bege sig ut i parken igen. Linda hade som vanligt med kaffe/mjölk, saft, muggar och kakor.
Alla leksaker släpades fram innan barnen kunde leka.
Vi satt ute till 18 snåret nånstans innan pappa kom hem och ville ha MAAAT... Det blev tacos och film kväll, det är ju inte direkt så att man har sjukt mycket energi efter typ en vecka utomhus i värmen.


För övrigt så fick Lucas en digitalkamera av sin mormor och morfar för ett par dagar sedan så hans mamma har såklart ordnat en bildblogg åt barnet,,,,http://lucasbilder.blogg.se



Bye bye for this time

RSS 2.0