Helgen

helgen har som vanligt bara flygigt iväg.. Mysan lillfisen blev 3 år i Lördags, det firades med paketöppning i sängen och Tårt frukost.
Jag försökte mig på att snitsa ihop en Kittytårta dagen till ära och resultatet blev sådär vill jag lova. Men My var nöjd och det var ju huvudsaken.

Ska lägga ut bilder sedan men jag orkar inte tömma kameran ännu, dessutom tänkte jag fota mina och Lucas planteringar först.

Hela dagen idag har vi nämligen spenderat utomhus. Solen har ju lyst som en enorm glödlampa och värmt på trots snålblåsten bakom hörnet. Jag har försök att röja så man inte möts av ett enormt berg med sopor när man hälsar på, lättare sagt än gjort tyvärr eftersom det är så grymt mycket. Det tar sig dock...

Hoppas på att min sambo vill mecka dit en klädstång i min garderob så jag kan roa mig i morgon efter skolan, annars får jag föröka hitta på något annat att fördriva tiden med,plugga kanske?

Nehe nu orkar jag inte ens ordbajsa med mig själv mer, ska slänga mig i sängen och vänta tills herrn bastat färdigt så jag kan sätta honom i arbete igen...

Pussar


God morgon

Klockan är nio och buset i full gång, trots djup hosta från båda barnen...
Båda barnen började hosta i söndagskväll, fast det är väl inte så konstigt när dom varit ute och lekt precis hela påsken. det har ju varit varmt och splen har gassat så naturligtvis har mössorna åkt av och det tillsammans med allt blött är en perfekt kombination för en förkylning.
Lite snor och sånt kan jag stå ut med men det här jäkla hostan dom får precis varje gång gör mig galen. Tur att man inte är lika neurotisk som när Lucas fick sin första förkylning iallfall.

I dag tänkte jag pula lite på tomten. Hoppas att Farfar vill åka och tömma släpet på skräp så jag kan fortsätta fylla och få bort skräphögen utanför min trapp... Vill väldigt gärna få lite fint ute nu så här i vår tider. Åka och köpa blommor och lite lökar att plantera med barnen.

Men det brukar aldrig bli som jag vill, får vara nöjd åt att jag kom så långt med rensningen igår, ja med städning överhuvudtaget faktiskt. Tvättade tre maskiner, plockade undan och sorterade grejor, dammsög, diskade (i badrummshandfatet) bäddade rent och tömmde min blivande garderob... Det känns skönt när det händer grejer..

Idag i övrigt ska vi åka och hälsa på Mamma, Sara och Mattias kom igår kväll och Mattias åker redan i eftermiddag så jag tänkte försöka hinna med en tur till Oklahoma. Barnen lär bli lyckliga som har tjatat om Moster i 9 veckor.

Svårt att koncentrera sig när barnen bygger fällor av alla tretusen kuddar och sedan kittlar varandra. Ni kanske kan tänka er ljudnivån!!!
Tror jag skiter i det här nu och börjar med lite frukost istället...
Pussen och Kramen

Måndag morgon

Jaha nu sitter man här efter en natt utan mycket sömn alls. Blev väckt vid två och hade fruktansvärt svårt att somna om. Men det blir nog inte en så lång dag idag så det ordnar sig.

Igår började Herrn och Farfar att tömma på vinden igen. jag och barnen åkte till mamma för lite lunch, sällskap och för att hämta en ny tv till Lucas. Hans gamla var färdig för tippen nämligen och livet är ju tydligen väldigt trist utan en tv.

Svängde förbi hemma i lght:en också för att hämta dammsugaren och lite andra prylar. Barnen skulle ha med sina Favorit leksaker också, fast dom packat med sina favorit leksaker hundra gånger om. vettefan hur vi ska få plats med allt här ute när vi väl måste tömma hela lägenheten.

När vi kom hem var det bara att ta i med hårdhandskarna och hjälpa till med det sista från vinden och sedan börja tömma av det gröna köket. Kom en bra bit på vägen även om det är mycket kvar. Tänkte ta en satsning idag också efter skolan så man är klar till helgen. Måste verkligen sätta fart igen om vi ska komma någon vart. Bara fyra veckor kvar i skolan också, ser fram emot examen med skräckblandad förtjusning. Ska bli skönt att det 2½ år långa projektet är över men jag vill ju inte skiljas från mina nyvunna vänner, min familj på dagtid i veckorna.

Tristast av allt är att min älskade syster flyttar tillbaka for life till Oskarshamn. Jag vill inte det jue!!!!

Näha om man skulle platta håret och lägga på lite smink så man sliper ge folk en hjärtattack när man stövlar fram idag!!!!

Puss och hej!


(fina mamma och syster yster)


Kalasdax

Fast barnen inte fyller riktigt innan så firade vi barnen på långfredagen. Mamma, världens bästa för dom som inte redan visste det, hade ställt sig och lagat mat till ett helt kompanie som vanligt. Pappa passade på att bli sjuk så planerna fick möbleras om lite. Det slutade med att vi samlades allihopa hos Mormor och Morfar istället. Mamma släpade dit allt istället men det var inget som märktes när vi kom till ett färdigdukat festbord.

Barnen i extas hade bakat tårta dagen till ära därför var det mindre lockande att ens smaka på maten men lite mos petade dom ner iallafall.

Lite paket delades ut. Mysan fick en Hello Kitty väska och en jättefin klänning, rosa med samma märke som väskan och dessutom ett par vingar på ryggen, allt från Thailand där min moster Marie och hennes Peter tillbringat dom föregående 14 dagarna. Lucas fick en spiderman tröja och ett par billabong badshorts från samma land.
carro kom mitt under maten och barnen fick en varsin sagobok med tillhörande skiva. Lejonkungen och My little ponny. Tack Carro jag ska tänka på dig varje gång vi åker bil och radion är upptagen!!!

När den där smaskiga maten var slukad, för övrigt var det lime/chili fläskfile garnerad med rödlök och något grönt med potatissallas och grönsallad med fetaost, fick barnen ett varsit paket av Gammelmormor och morfar. Hello Kitty sängkläder till lilla sessan och Bakugun till Lucas. Kunde inte bli mera klockrent!!! Lucas ville öppna sitt direkt och Mysan tänkte senare på kvällen inte sova om hon inte fick Kittytäcket!!!
Lagom till barnens tårta dukades fram så kom Moster Anna med Mormor Lottas jättepåse fylld till bredden med paket.

Mysans paket innehöll:
 lila sommar klänning med rejäl vidd nedtill så hon kan dansa.
 en rosa prinsessklänning (Kitty klänningen åkte av i samma ögonblick hon öppnade paketet)
 en vit och en lila långärmad
 3 par strumpor
 massor av trosor
 ett par lila leggins
 ett par rosa mjukisbyxor
 en lite katt t-shirt

Lucas paket innehöll:
 en svart vårjacka med gröna detaljer
 ett par jeans
 ett par mörkblå mjukisar
 3 par strumpor
 kalsonger
 en starwars tröja
 en långärmad och tshirt i ett med döskallar på ( fast mamma ogillar döskallar)

Va? vaddå bortskämda...
Tror min mamma behöver gå i terapi för övershopping till barnbarn... Men jag är glad ändå, just kläder är ju verkligen en förbrukningsvara när barnen är i den här åldern.

Efter allt paket öppnande och när Peter busat upp ungarna rejält med monsterattacker så gick dom ut en stund. Livsfarliga lekpark dom smockat upp utanför mormor och utan orentliga lekkläder så varade den stillheten som präglade en barnfri lägenhet inte länge.

Peter lekte mera monster och kröp omkring med en fårskinnspäls och vrålade. Mysan var vettskrämd och Lucas i extas....

Vid halv fem snåret kändes huvudet sprängfyllt så vi tackade för oss och begav oss hemåt. Hemma satte vi på oss mer oömma kläder och röjde loss på tomten. Barnen cyklade grävde i snön, fyllde hål med grus och byggde hus med gamla brädor. Vi "vuxna" passade på att dra loss den ena bilen så man kan börja pula lite på "vår" framsida... Eldade lite skräp och försökte sortera lite grann iallafall.

När klockan närmade sig halv åtta var barnen vrålhungriga och dyngsura trots allvädersbyxor så det var bara att gå in och värma på lite mat och ta fram prinsess klänningar igen...

 









Så där nu har jag inte tid mera, måste skura mikron för Lucas har precis värmt ett ägg, vilket resulterade i en äggexplosion....

Puss och Kram


Cykel dag

Mysan fyller om en vecka och vi hart investerat i en cykel till lilla damen, därför tänkte vi som så att vi tar ut trehjulingen och Lucas cykel så dom kan träna lite inför vårsäsongen. Inte riktigt lika lyckat som jag tänkt mig då lilla princessan inte var ett dugg nöjd med trehjulingen.
Lucas däremot far fram som vinden på sin cykel....





surfia hatar sin trehjuling

lycklig igen när hon får pröva brorsans cykel



Och sen lika arg igen när Lucas vill ha tillbaka den "stora" cykeln igen...
Tur att hon fick många paket sedan så hon blev glad igen...


RSS 2.0