drömde inatt

att jag hade en katt".
Nä skoja bara, däremot drömde jag om att bli blond igen och blev så sjukt sugen....
Jag vet ju att håret blir fult och skadat så jag ska försöka ignorera impulsen.


Tisdagen på 3-veckan

En helt vanlig dag som känns avgörande utan anledning, varför har jag ingen aning om förmodligen kommer det bara bli en extremt lång dag utan roliga inslag överhuvudtaget.

Igår var det måndag(naturligtvis), satt i skolan hela föriddagen och disskuterade en potentiell miljörevision, när klassen betat av den så åkte jag hem för att kolla vad dom där gamla filmerna man älskade som ung egentligen hette. 1½ timme senare hade jag besviket konstaterat att
-Vinterviken
-30:e november och
-Om inte
Har utgått ur sortimentet, FASEN också jag ville så gärna se dessa filmer igen. Finns det INGEN som har dom ligger och skräpar nånstans?

Däremot hittade jag och beställde:
-Sökarna
-Nattbuss 807
-Tic Tac
-Ebba och Didrik
och sedan råkade en annan slinka ner som lät intressant
-American Crime

Åkte tillbaka till skolan för lite teknisk engelska, lärde mig en hel del nytt och kände mig som vanligt dåligt uppdaterad angångende bilens beståndsdelar, men men det kanske släpper så småning om.

Sedan hemåt för att hämta barnen på dagis, det gick ganska smidigt att hämta busfröna som annars ska krångla så man får tuppjuck men ett löfte om att hjälpa till med maten väckte  ett intresse som höll i sig ända hem.

Lucas lagade köttfärs och makaroner åt sig och lillasyster, skar lite gurka som tilltugg och Mysan plockade fram det välanvända Nemobordet och stolarna (för annars gick det visst inte att äta alls) och dukade fram maten.

Trist att dom precis ätit mellis på dagis så det var ju inte direkt någon matro att tala om vid deras bord, det blev dock bättre när våran mat också var klar så vi kunde slå oss ner.
Latmask kålpudding (recept från Ica Kuriren) stod på våran meny och var riktigt smarrigt med potatis och vinbärsgele.
Lucas var dåligt nöjd över sina matlagningskonster och jag vill påstå att han lyckades väldigt väl för att ha gjort allt själv. Han fick tillochmed välja kryddor och dosera själv (ja under övervakning). Han valde och smakade av kryddan innan han hällde den på maten. Framtida kock kanske?

Sedan var det badtajm för barnen, en timme och en östersjö i badrummet senare var det dax att prova lite kläder som kom från HM (alla kläder på, samtidigt) och busa runt lite innan sovtajm,,,

När knöl och bråk barnen väl somnat (i samma säng som vanligt) var det tydligen dax att investera i nya telefoner. Efter en massa divideringar fram och tillbaka blev det en gammal oteknisk nokia vikbar och rosa.

Jag undrar bara varför det inte går att hitta en rosa vikbar SE med touch och 12 mp kamera i? Det är nämligen en sådan jag vill ha. Något att fundera fram SE? Den skulle sälja som smör i solsken!!!

Nähä om man skulle sluta ordbajsa helt onödiga events och göra sig vacker i stället (om det nu är möjligt?)

Tack Denise för kläderna förresten!!!!


Åhh jag längtar

Fortfarande efter sommaren, men har lagt till en del önskemål på listan
Numera längtar jag också tills:
1. Lghten är såld
2. Huset är klart
3 En toppen praktik med fast tjänst efteråt
4. en maskin som gör att jag kan förstå mina barn
5. obegränsat med pengar att slösa bort...


En inte helt omöjlig lista enligt mig själv, Ja om man inte tar med nummer 4 och fem kanske...





Bara fem månader kvar innan värmen (förhoppningsvis) är här...


Torsdag

Och äntligen läggdags för små kottarna,,, Fast det är samma visa varje kväll.. Ett evigt skrikande först på båda två för dom minsann inte alls är trötta sedan lugnars sig storbus och vill lyssna på saga. Visst det kan jag köpa men den andra lilla Fian ger sig ALDRIG!!!! Hon har ont i magen/ryggen/benen eller är törstig eller är rädd för spöken eller är kissnödig... ÅHHHH jag hoppas HOPPAS att detta är en period som ger sig inom en snar framtid för jag bryter ihop på barnet... Just nu ligger hon i sin säng och bönar - Jag har ont i magen mamma, snälla, snälla, snälla, mamma jag vill inte sova i min bajs säng, mamma, snälla, snälla mamma!!!

Som sagt det är bara 16 år kvar innan 18 års dagen,,,

Idag har det åtminstone varit en relativt lugn dag, jag gick upp vid nio när klockan envist vibrerade under kudden och fick både två och tre koppar kaffe innan jag tyckte barnen kunde knata upp. Strax efter 11 hade alla fått på sig kläder och ätit frukost.
Mamma fick piffa sig lite och byta dom bekväma målarbyxorna mot lite tjusigare kläder innan vi for iväg till McD för ännu mera föda,,, Fick stressa på barnen lite tyvärr eftersom bion började kl halv två och klockan redan närmade sig ett. Konstigt nog fann dom små liven sig i det och följde med utan protest.. Kanske var det bion som lockade mer än en stressad mamma men ändå det sparar massor på det obligatoriska mamma samvetet när barnen är följsamma. Betalde biljetterna, gick och kissade, köpte popcorn och sedan var det insläppningsdax. Jag undrade i mitt stilla sinne hur sjutton det här skulle gå när båda två tycktes ha myror i rumpan under reklamen men när filmen väl börjat var båda stilla och rara....

1½ timme och en stor popcornburk senare så var vi redo för hemfärd igen... Mysan satte igång direkt utanför bion med sitt sedvanliga, -Jag kan inte gå!!!BÄR MIG!
Svaret blev samma som vanligt ALDRIG men hon lugnande sig när vantarna åkt på och ett löfte om pannkakor uttalats...


Väl hemma när pannkakorna intagits och den vanliga blodigelliknande pappahälsningen utförts var det dax för tvspel igen. Hade herrn fått bestämma hade det varit dax redan från det att vi parkerade bilen men lyckligtvis så är det inte alltid han som är herrn i huset... Mysan lekte vetrinär med Lucas stora "nallebörn" och gav honom sprutor och plåster medan pippi puff rullade.. Undrar hur många gånger man kan köra en DVD skiva innan den pajar?

Nähä om man skulle koncentrera sig på brasan istället den har slocknad 118 gånger den senaste immen, vettefan vad som är felet den här gången? Säkert nått jätteenkelt som jag ännu inte lärt mig om kaminer, förra gången hade jag petat till spisplattan så den sög tjuvluft men det har jag ju faktiskt kollat den här gången..

Nu äntligen börjar det gäspas inne hos gaphalsen också så man kanske hinner se lite CSI iallfall...

Tack och god natt

Förövrigt längtar jag till sommarn.. Gör inte ni?



Måndag

Efter en natt i våran klastrufobiska lägenhet är man äntligen tillbaka ute på landet igen. Usch det kommer bli hemskt att behöva bo där i veckorna tills plugget är klart i april... Blää säger jag bara om det.
Idag efter en som vanligt alldeles för rörig morgon åkte vi hem till Kusin Linda för lite förmiddagslek och kaffe. Lucas och Viktor lekte jättebra och till och med Mysan tog sig för av leksakerna efter en stunds gnällighet. Hon har ju fått för sig att Jonny har pest och aktar sig för att vara i närheten... Även om större tiden av vistelsen bestod av blodigelsfasoner så tinande hon upp stundvis iallafall. Kanske bara ska ta sig i kragen och se till att ses lite oftare. Efter sedvanligt kaffepimplande och skitsnack var det dax att bege sig hemåt (till landet) för lite födointag. Hade lovat barnen Mc D men eftersom min ruta på bilfan hade frusit fast så fick dom nöja sig med makaroner och fläsk till middag, som tur var dög det alldeles utmärkt med en liten muta om överraskning efter måltiden. En tablettask efter maten så var alla nöjda och glada. Nu har lugnet utbrett sig, Lucas spelar tv spel och Mysan glor på Pippi Puff som vanligt. Dom verkar nöjda en så länge iallafall så deras lata mamma kanske skulle orka måle ett litet skåp idag...

Hoppas på att lilla mammsen, mormor och morfar kommer på visit med lilla Busan i morgon annars blir det ett biobesök skulle jag tro. Har tänkt länge nu att barnen och jag ska gå på Bio så i veckan ska det iallafall bli av...

Nehe ta sig i kragen nu då Puss och hej sålänge!!!!

ett utdrag från nyåret








Nu så

Har livet äntligen lugnat sig lite, men det är nog bara ett ögonblick av ro innan det ta ny fart, som vanligt! Inte för att jag är missnöjd, tvärtom så trivs jag med hundra saker som ska göras annars blir jag omotiverad och vill inte göra något alls samtidigt som rastlösheten kryper i mig.

Uppdatering då kanske, barnens viktigaste dag på året till att börja med, Julafton. Vi började som en vanlig dag fixade och trixade med Lucas rum så att det skulle vara åtminstone sovdugligt till kvällen. Maten förbereddes av farfar medan vi övriga gick en promenad med pulkorna. Försökte kolla efter "smådjuren" (rådjur och harar) och hittade faktiskt en liten hare som satt och tryckte vid halmbalen.
Pappa tänkte han skulle skoja med barnen och sparka ner snö från trädet men drabbades själv av ett iskallt pulver ner i nacken. Jag skrattade så jag nästan trillade omkull när han dansade ur dimman med ett förvridet ansikte....

Sedan vankades det lite julmat och tillpiffning innan Kalles jul började. När Kalle och hans vänner önskat en god jul så ropade farfar att en gubbe var på väg upp i backen... Barnen sprang nyfiket till dörren och kikade ut i mörkret...
En rödklädd tjock farbror ropade - HoHoHo finns det några snälla barn här i stugan.
- Åh en farfartomte, sa Mysan och glittrade med ögonen.


Julklapparna togs emot och revs upp sedan var det bara att koppla in Lucas spel och titta beundrat på mysan alla nya saker. Kvällen flöt på alldeles för snabbt och snart var det godnatt dax, Barnen var lagom uppspelta men somnade ändå gott.

På Juldagen kom Robban med familj med fler presenter till barnen och Amelia fick en hög i från oss, annars var det raskt tillbaka i vardagen med vedsågning och skottning på schemat.

På annandagen var det dags för en visit hemma hos mamma där hon och Anna väntade med potatisgratäng och kött som smakade ljuvligt, barnen fick ännu mera paket som slets upp i glädje. Mysan fick en klänning som hon genast skulle ha på sig och gick stolt och snurrade fram och tillbaka för att se hur kjolen svängde sig. Lucas bästa var såklart Ben 10 gubben...
När vi kom hem sedan på kvällen så öppnades degen som barnen fått av Sara och Mattias, lilla Amelia fick vara med och barnen roade sig själva i säkert en timme innan amelia skulle hemåt...




Just det jag och pappan var ju ute på galej på juldagen också men det var inget utöver det vanliga, samma trevliga sällskap som vanligt.

Sedan har dagrana flytit på alldeles för snabbt som vanligt, pulka promenader och tv-spelandet har avlöst varandra en och annan morot har burits ned till råddjuren och några gånger har vi tillochmed fått se en skymt av dem innan de förskräckta av vårt oväsen flytt upp i skogen....

Men man längtar ut när man har en sådan här utsikt från farstutrappan:


Blandat med att fortsätta göra klart i Lucas rum och finputsa detaljer i vårat rum, Nu är golvlisterna uppsatta och målade i vårat sovrum och hålet i väggen som förr täcktes med en plastpåse har ersatts med en plåtbit,,,,
Lucas rum ser nästan ut som på bilden nedan men alla lister är lackade i antikvitt:




Måste få dela med mig av våran picnic i 15 minusgrader också;


Nu tror jag att jag ska ladda upp bilderna från nyårsafton och lägga i ett senare inlägg för detta har tagit hundra år att ladda upp med min svaga kontakt med 3G nätet här ute...

Tack och hej tills jag orkar glo på uppladdningsstapeln nästa gång...

RSS 2.0