Tisdag

Sitter i mitt sovrum ute på landet och väntar på att färgen ska torka så man kan kladda på ytterligare ett lager. Var inne i stan med farfar och barnen igår och passade på att inhandla den gröna färgen till Lucas rum. Den blev ljusare än jag tänkt mig men jag tror det blir jättefint. Nu har jag både internet, dator och kamera med mig ut till landet så förhoppningsvis orkar jag blogga lite mer frekvent än på sista tiden.
Nu klampade hela gapfamiljen upp på övervåningen så koncentrationsförmågan dog direkt,,,,
Kram så länge

Pulkaåkning

Det tar verkligen fram barnet i en själv. Igår när vi åkte kom Lucas ingenstans med sin pulka, den var helt nött i botten efter sommarens pulkaåkning efter cykel så vi inhandlade en ny idag efter bibblanbesöket....
En röd och fin pulka, spån huvudet till mamma tog den enda utan tillhörande snöre såklart, men vi återanvände det gamla snöret så var det problemet löst....

I vilket fall så gick jag och Lucas med grannarna till pulkabacken idag igen. Mysan fick vara hemma med pappan..
När Lucas åkte ett par varv, varav han kraschat två gånger var det visst mammornas tur att tävla. Jag vann!!! Rätt in i buskarna första vändan, In i husväggen andra varvet och tredje varvet slutade med ett gupp och en spretig buske till. Sen fick Lucas åka igen,,,,
Skitkul, men hua vad kallt det är ute, kan ju inte direkt påstå att huvudvärken blir bättre heller av snålblåsten. Men men nu är vi ju inne igen och har nästan tinat upp igen. Ska bre ett par leverpastejs mackor och blanda oboy till lillgrabben nu och sedan lägga mig i ett bad så kanske huvudvärken släpper också...
Hej svejs!!!

I morgonmörkret

Så sitter man här igen, alldeles allena i morgonmörkret, eller inte riktigt ensamen eftersom lilla herr Lucas precis kom tassandes, han hämtade kameran direkt och ville börja.
Hans pappa har inhandlat en TILL systemkamera som lektes frisk med igår kväll, Naturligtvis vill ju även Lucas leka med sin kamera!!!

Igårkväll var det full kareta som är brukligt i famuljen keiko. Först Dagis/skola/jobb till fyra, sedan hem förr att kvickt byta om innnan vi hastigt gav oss i väg till stan. Jag och Mysan strosade på eurostore medan pappan och Lucas äntligen tog sina sprutor. Lucas var nådigt jätteledsen innan men efter hade han ryckt på axlarna och sagt att det inte ens känndes. Han fick en utlovad bakugun iallafall.

Hämtade nya kameran som kommit till kvantum innan vi åkte till Anna för att kalasa lite. Trevligt att träffa lite släkt igen det är alldeles för sällan.
Sedan var det bara att åka hem och pylsa på mera kläder för barnen vill absolut åka pulka, vilket jag kan förstå....

Grannarna följde också med ut. Vi byggde en jätte snögubbe och tog ett par åk i pulkabacken, ja helt ärligt så blev det lite snöbollskrig också även om jag föraktar dom.
Efter en timme var alla barn nådigt väderbitna och klockan kanska mycket för att vara vardagskväll så vi knatade hemmåt igen. Pappa pillade kamera och Mamma/barn kröp ner i sängen och kollade på Xmen. Lucas hade lite ont i armen och pappan med...

Idag blir det en sväng till skolan för lite engelska och trevligt sällskap innan hemmet ska saneras inför våran "luledighet" i Svärta...

Tack och Hej...

Lucia tåg på dagis

Vilka duktiga och fina barn jag har egentligen, dom var så sjukt fina och duktiga på dagens Lucia tåg. Dåligt stolta dom själva var också eftersom Moster, Mormor och Farfar var med och tittade på. Efteråt skippade vi fikat på dagis och åkte hem till oss allihopa för lite glögg och pepparkakor.Tänkte bara köra en snabb bild uppdatering också eftersom min inspiration till att skriva är sjukt låg just nu,,,

Detta hittade jag på motorhuven en dag efter dagislämning:
Mysan tränar till Luciatåget:


Dåligt nöjd över sin Ben 10 pyjamas:
Så här hittar man Lucas nästan varje morgon.


Första snön:
Första snögubben:Nu återgår jag till att kolla på filmen innan bästa CSI börjar....

Lite julbak
Sunes Jul

Så jädra bra barnprogram. Sitter och glor just nu med barnen. Hörde att det visst blivit framröstat som bästa julkalendern också, i vilket fall så är det som sagt riktigt kul.

Dagen har spenderats med att slå in alla paket till ungarnas adventskalendrar, igår fick dom chokladtomtar och idag reflexer som dom tjatat om så länge vi får väl se vad 3 december har att bjuda på, hihi!!!

GammelMormor/Morfar har förgyllt eftermiddagen för oss med ett fikabesök efter dagis. Barnen mer vilda än tama som vanligt.

I morgon blir det heldag i skolan igen. Hoppas vi slipper genomgång av det astrista pappret om dokumentation med avseende på kvalitetssystem, mindre kul kanske även om övriga delar av ämnet är okey.

Förövrigt var jag på Magnus Betnér igår när han uppenbarade sig i Nyköping. Riktigt jävla guld vill jag lova, störtskön som alltid i sina tankar och funderingar. Fick ju biljetter till honom även detta år av min kära syster. Tänk att hon alltid träffar så jävla rätt!!!

Nehe nu ska jag nog koncentrera mig på lite mera Sunes Jul innan det är slut. Nu e det pulka tävlingdags för familjen Andersson!!!

God Jul!

RSS 2.0