En vanlig lördag

Veckorna springer iväg även om dagarna går fruktansvärt sakta.

Gårdagen var iallafall fullspäckad även om tröttheten gör sig påmind varje minut. Fisketur på förmiddagen resulterade i ett krokodilbett på mammans lår men avsaknaden av napp var överväldigande. Efter en timmes metande sa Lucas:
- Ne, nu skiter vi i det här och köper fisk på affären istället!
Vi gav upp allihopa, jag med ett bultande lår...

Hem igen för att gå en skogspromenad och kolla om det fanns någon svamp. Bättre lycka på den punkten även om mina ögon absolut inte ser någon svamp. Tur att pappan ocg Farfar var med. Kånkade nämligen hem en full korg och en halvfull ICA kasse med gula kantareller. Barnen var mest sugna på bullarna och saften och förstås att reta gallfeber på varandra. Dom letade troll och grodor istället för att bidra med några svampar.

Efter 1½ timme hade Mysan brytit foten och hade så ont att pappan fick bära henne. Foten läkte lagom tills vi kom hem så hon kunde springa omkring och retas med sin bror precis som vanligt.

Mormor blev avis på alla svamparna och skyndade sig hit för att pröva svamp lyckan. Lagade lite mat under tiden som dom reste hit så att alla var lagom tjockmätta innan nästa skogstur.

Mormor är dock lika duktig som jag på att plocka svamp, inga glasögon och lika mycket tålamod som Mysan. Tur att morfar gick med...

Lite svamp hittades iallafall sedan fick dom fylla på påsen med det som vi hittat tidigare, så morfar också fick en kantarellomelett till kvällsmat.

Sedan vill jag lova att resten av dagen gick i slow motion. Riktigt jäkla astrött kallas det, undrar vart all energi tagit vägen egentligen, trodde att tröttheten skulle ge sig efter dom första 13 veckorna? Jaja bara att lida och hoppas att den kommer tillbaka efter förlossningen....

Idag blir det till att bygga lite på lekstugan, vore ju kul att ha den klar till vintern!!!!

Ska fota lite och försöka lägga ut nån bild senare, men vi vet ju hur det brukar sluta....

Tack och hej leverpastej!

Kommentarer
Postat av: Sara

Visste inte att det bodde krokodiler uppe hos er, bäst man passar sig i framtiden då ;)



Skickar ni lite kantareller?

2010-08-22 @ 09:40:02
URL: http://sararodas.blogg.se/
Postat av: Sara

blev ju assugen på kantareller och tänkte att jag skulle göra lyxfrukost :) orkade inte knalla runt i skogen i flera timmar (vet inte ens vilken skog som innehar kantareller) så jag knallade iväg till maxi... två stackars livlösa kantareller var det enda jag lyckades hitta :(



Det slutade med smörstekta champinjoner och salt på mackan istället, inte helt illa det heller :)

2010-08-22 @ 16:04:46
URL: http://sararodas.blogg.se/
Postat av: cicci

Inte helt illa det heller.. Det betyder att kantareller inte trivs så bra i småland.. Bara att flytta till sköna södermanland igen!!!!

2010-08-25 @ 07:07:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0