Nu så

Efter 40 minuters uppladdning av bilder kan man låta kreativiteten flöda. Blogg Esse AB kanske borde fundera på ett verktyg som kan ladda upp fler bilder samtidigt. Det här känns rätt tröstlöst ibland. Speciellt när man var med om så mycket som vi var igår.

Dagen började ju med ett evigt funderande på vad sjutton vi skulle hitta på när det nu var så vackert väder i antågande. då plötsligt ringer Ida och bjuder med oss till Kolmården. Jag ska erkänna att jag inte alls var så sugen på att släpa med båda kidsen dit, med bara en vagn dessutom, men när Lucas väl vaknade så lovade han att gå själv hela dagen. Jag tänkte att går det så går det annars är det ju inte svårare än att åka hem igen.
Sagt och gjort, vi packade det nödvändigaste, barnen klädde på sig själva medan mamma sprang om kring som en virrpanna (dock helt ostressad, för jag har lovat mig själv att inte göra något som känns jobbigt). Sedan fick jag klä av Mysan och göra om och göra rätt, hon hade nämligen glömt blöja och satt på kläderna utochin och bakofram. Vid 11 snåret var vi på G. Tanka och handla smörgåsar och bullar.

Träffade på Ida vid ingången sedan slöt vi upp med Sara, Felix och Vilmer innan vi traskade i väg till Bamseland. Fikade lite i skogsdungen. lucas tyckte det var kallt i skuggan så han sprang och lekte efter ganska lång fika stund. helt allena strosade han omkring bland alla bamsehusen. Kom tillbaka med jämna mellanrum för att visa att han inte var bortsprungen. Jätte duktig  liten grabb det där. Sen att en annan har koncentrationssvårigheter och hjärtat i halsgropen det får man ignorera så han får känna sig lite stor.

Klappade lite getter och lamm i klapphagen, Lucas Smilla och Mysan klättrade lite på stenarna. Ingen ramlade och slog sig. ( mina barn hade ju redan klarat av den biten i Bamseland, Mysan har ett mycket klädsamt blåmärke på kinden efter parkbänkens hörn).
Lucas och Smilla åkte bilarna, Mysan satt i vagnen och deklarerade att hon visst var stor men utan att bli hysterisk, Tack och Lov.

Vidare till tigrarna där alla barn var mer intresserade av att klättra på bilfan dom var tvugna att smocka upp där. Sedan begav sig Sara, Felix och Vilmer hemåt.
Vi andra funderade på att åka delfinexpressen men när vi såg kön sa Lucas:
- Mamma, vi kan ta det nästa gång. Kom vi köper glass istället!
Smart barn det där.
Vi köpte glass och gick upp till sälarna. Loke fick lite käk och en ny blöja medan Lucas, My, Smilla och jag satt och tittade på sälarna. Lika facinerande att se dom fina djuren simma omkring varenda gång. Barnen skrek av lycka varje gång sälarna frustade vatten på dom.

Lucas hittade en ny kompis under dagen. Kalle blev en favorit så han fick agera handhållare nästan hela tiden. Tittade på aporna en stund. Kalle tog med Lucas och Mysan nerför Elefantbacken sedan strosade vi mest igenom resten.

Kalle undrade om vi inte ville följa med hem för lite käk och lek på gräsmattan. Lucas vart överlycklig. Sagt och gjort, vi begav oss hemåt med ett snabbt stopp vid Coop Extra för att inhandla pommes och diverse annat som var slut hemma.

Väl ute i Bränn-Ekeby så brassade Kalle igång maten medan vi andra tittade på barnen som irrade omkring på gräsmattan. Lucas och My skulle såklart båda åka på Smillas trampbil men dom gav sig efter en stund. Faktiskt enda gången som dom kivades under dagen.

Maten smakade kalas, tillochmed Lucas åt upp all maten. Mysan nöjde sig med några strips och 3 eller fyra köttbullar men hon åt ju iallafall det får man var nöjd med.

Lite mera lek och bus. Foto terror på Kalle och Loke. Lek i sandlådan, Bus på Smillas rum och letade efter försvunna tofflor. En helt underbar dag helt enkelt. Alla barn har varit jätte goa, Loke har mest suttit i vagnen och varit tillfreds med livet, Smilla och Lucas har lekt som bästisar och Mysan har bara varit nöjd.

Tack Ida för en bra idé och Tack Kalle för maten.....
 Nu följer en bild orgie för de som vill



En vanlig pose för tjatfian


Gullfian Smilla


Ja och hur fina är dom inte här då???


Hårdrocks/Bakis Kalle


Sara ville inte vara med för hon hade mat i munnen. Det bekommer inte IDA


Lilla Vilmer


Mammas stora Kille


Tokgoa Felix


ModellKarriär?


Busan


Killar lite i rumpan


Så fina


Coola Loke fick låna tutte av Mysan, men en redig karl klarar av att bära rosa


Trött Tjej


Trött Kille


Fina Smilla


Pappa Kalle och Fina Loke


Älskar den här bilden på Gräset och Loke


Ida Sommarfot


Loke i full fart efter hela dagen i vagnen


Lucas har tappat bort en toffla


Smilla och My bakar tårta till Kalle


Kalle är lagom sugen på att modella

Loke får Pyjamas

 Puss och Hej!!!

Kommentarer
Postat av: Ida

gulle dig puss

2009-05-22 @ 22:02:33
Postat av: anna

jätte fina bilder.

synd att jag inte kunde komma då, fast jag fick besök dagen efter istället :P

2009-05-24 @ 13:12:09
URL: http://extremthyperaktiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0