Smilla på besök

Lucas var helt spattig när jag hämtade honom ocj Mysan idag, eftersom SMILLA skulle komma och äta mellis idag. Kommer smilla nu?, ska smilla äta mellis med oss? och två tusen olika variationer på dessa menigar.



Ida och kompanie dök upp strax efter tre och alla barnen lös som solar.. efter en snabb lek dukades melliset fram. Yoghurt, ungarnas favorit och lite macka med ost (som ingen ville ha) leverpastej och lite paprika och gurka.
Med massor av ny energi orkades det busas riktigt ordentligt. Smilla lagade mat och Lucas rev omkring, Mysan blev kär i Loke.



Barnen som fick en deg häromdan ville visa Smilla och golvet var ju ändå redan flottigt så varför inte... När alla leksaker var indegade och resten av degen söndersmulad på golvet och insmetat i allas kläder (kom på försent att man faktiskt kan klä av dom) så var det inget roligt längre. Moi och Ida fick äran att ta reda på smetet så alla barnen kunde hoppa sig svettiga i sängen, Ida han väl rulla upp en halv deg innan Loke kom ålandes och också vill rulla sig i olje-deg-smulet.



Efter en lagom stund var det dax för hemgång. UTAN tårar och UTAN tjat (ibland är det härligt).


Nu har det sanerats i ungarnas rum, plockat undan disk efter mellanmålet och dammsugits så det är väl bara att laga lite kvällsmat kvar på to-do-list innan läggdax.

PlayDoh deg

5 dl kokande vatten
4dl mjöl
3dl salt
3 msk olja
2msk alun
och karamellfärg efter behag.




Blanda torra ingredienser först men tänk på att alun inte är så bra för huden så håll barnen borta tills degen svalnat. Häll över olja och kokande vatten och tillsätt färgen. Knåda ihop till en deg och låt den sedan svalna innan kidsen får leka med den....
Förvara kallt mellan lekstunderna har hört att den ska hålla bättre då.


Och när barnen flottat ner hela golvet (eller vad vet jag,  smart päron kanske har ordnat vaxduk och ser till att barnen sitter vid bordet???) så funkar iallafall Jif Köksrent (min bästis) perfekt att rengöra med.


Tack SMILLA Ida OCH Loke för lekstunden idag, vi ses på fredag igen...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0