Måste ju berätta..

I måndagsmorse när jag slog upp ögonen (förövrigt kl fem!!). Skulle fixa välling till min dotter som gick omkring och sa
-Mojjon!! Jättelycklig...
Hon somnade dock om efter vällingen vilket gav mig lite tid att bara vara en stund på morgonen. Underbart bara det.
Det jag ville komma fram till var synen som mötte mig i köket, Alla skåpsdörrar var öppna, kylen stod öppen, smörpaket och mjölken framme på diskbänken och knäckebrödssmul överallt.
Jag hade ju mina misstankar om vem som ställt till oredan vilket besannades när jag väckte Lucas.. Det första han sa, innan ögonen slog upp var - Mamma jag gjorde knäckemacka när du sovde!!!.

Jaha det är ju bara att le. Det allra underligaste är att jag inte vaknade eftersom jag sover mittemot köket med öppen dörr..

Nu ska jag jaga på en blöja på Mysan, hennes nya grej är tydligen att ta av blöjan på natten, har varit inne två gånger i natt och satt på en blöja och nu när hon kom upp ur sängen var hon ändå nakenfis.. Hmmm!??

Smilla på besök

Lucas var helt spattig när jag hämtade honom ocj Mysan idag, eftersom SMILLA skulle komma och äta mellis idag. Kommer smilla nu?, ska smilla äta mellis med oss? och två tusen olika variationer på dessa menigar.



Ida och kompanie dök upp strax efter tre och alla barnen lös som solar.. efter en snabb lek dukades melliset fram. Yoghurt, ungarnas favorit och lite macka med ost (som ingen ville ha) leverpastej och lite paprika och gurka.
Med massor av ny energi orkades det busas riktigt ordentligt. Smilla lagade mat och Lucas rev omkring, Mysan blev kär i Loke.



Barnen som fick en deg häromdan ville visa Smilla och golvet var ju ändå redan flottigt så varför inte... När alla leksaker var indegade och resten av degen söndersmulad på golvet och insmetat i allas kläder (kom på försent att man faktiskt kan klä av dom) så var det inget roligt längre. Moi och Ida fick äran att ta reda på smetet så alla barnen kunde hoppa sig svettiga i sängen, Ida han väl rulla upp en halv deg innan Loke kom ålandes och också vill rulla sig i olje-deg-smulet.



Efter en lagom stund var det dax för hemgång. UTAN tårar och UTAN tjat (ibland är det härligt).


Nu har det sanerats i ungarnas rum, plockat undan disk efter mellanmålet och dammsugits så det är väl bara att laga lite kvällsmat kvar på to-do-list innan läggdax.

PlayDoh deg

5 dl kokande vatten
4dl mjöl
3dl salt
3 msk olja
2msk alun
och karamellfärg efter behag.




Blanda torra ingredienser först men tänk på att alun inte är så bra för huden så håll barnen borta tills degen svalnat. Häll över olja och kokande vatten och tillsätt färgen. Knåda ihop till en deg och låt den sedan svalna innan kidsen får leka med den....
Förvara kallt mellan lekstunderna har hört att den ska hålla bättre då.


Och när barnen flottat ner hela golvet (eller vad vet jag,  smart päron kanske har ordnat vaxduk och ser till att barnen sitter vid bordet???) så funkar iallafall Jif Köksrent (min bästis) perfekt att rengöra med.


Tack SMILLA Ida OCH Loke för lekstunden idag, vi ses på fredag igen...


Perfekt slut på en härlig helg

Efter nån timme snögubbsbyggande och pulka åkning gick vi in i värmen för att äta lite lunch....





Båda barnen åt ordentligt på sin lekservis och efter maten gick Roine och mysan och vilade lite middag. jag och storbus åkte för att gratta Ida.
Hela släkten var där och Lucas blev jätteblyg.. han fick två sockerkaks bitar att mumsa på (och smula ner ett helt golv med sedan gick han och Smilla in på hennes rum. Jag Pontus och Sara fick vara med en stund för att det inte skulle vara så läskigt. Helt plötsligt blev barnen bästisar och spenderade nästan två timmar därinne tillsammans. Jag tror aldrig Lucas har lekt så bra ihop med nån. Med tanke på att Lucas och Smilla typ aldrig träffas så blev jag väldigt överraskad.



Helt otroligt nöjd så bar det av hemåt (Lucas var ju inte lika nöjd över att behöva lämna sin nyvunna vän, men efter en macka så gick det bra). Hyrde två filmer innan hemkomsten. Barn och Pappa glodde på film medan jag körde storröj i skåp och lådor. Tvingade slöfisaen att skruva upp min nya hissgardin och sedan var det dax att umgås lite i barnrummet innan läggdax.

Lucas somnade efter en inta allt för lång stund, men Mysan körde på med sin nya grej..... Min Pelle, Stina sessen, bajsa pottan, kissa pottan, käcke, Såsssa, ja och en hel del annat innan hon också somnade in...

Första natten på länge förövrigt som båda har sovit i sina sängar utan ett ända pip eller spring på natten.. Underbart... nu ska jag göra mig vacker och lämna kidsen på dagis.. Sen ska jag beta igenom det sista i första pärmen Metallurgi läsa lite fysik och i eftermiddag kommer förhoppningsvis Smilla Loke och Ida på besök.... Wiee det 'r nått att se fram emot...


Vilken härlig helg...

Hämtade barnen på dagis lagom till Mysan vaknat. Eller jag trodde att jag tajmade det bra, det visade sig att för första gången på 1 år så hade mysan vaknat först av alla istället för sist.
Vi åkte i vilket fall hem för att äta mellis och packa deras väskor innan det bar av till Mormor och Moster.
Barnen såg verkligen fram emot att få spendera natten där. Packade ner plånboken så dom kunde gå till affären och köpa lite gottis till kvällen.

När jag lämnat barnen åkte jag hem för att göra mig iordning lite snabbt, skulle träffa en kille vid Mc och sälja Roines Omnia innan bion. Vi hann precis lagom för att gå på den tidiga bion, vilket visade sig smart senare på kvällen.



Yes Man började enligt tidtabell och var den roligaste film jag sett på länge. Och då hade jag höga förväntningar innan.
Både jag och min sambo asgarvade genom hela filmen, skönt att det bara var typ tjugo pers i salongen. Väl värd pengarna vill jag lova.

Efter bion var jag tjockmätt på alla popcorn och amigokakan jag tryckt i mig (I know- Pulver bantar veckan förgäves, men jag tar nya tag), men vi hade ju bestämt oss för ett besök på Thai resturangen så dit gick vi. Beställde nån slags soppa och hoppades att det skulle dröja innan maten kom så popcornen hann lägga sig. Det gjorde det inte så det var bara att hugga in ändå. Hua det var så mycket mat.. Hade räckt till hela familjen, tyckte jag åt och åt men nivån i tallriken var den samma. Gott var det iallafall, fast jag lämnade hälften. Åkte hem för att mysa lite i soffan i lugnet hemma. Jag tror jag höll mig vaken i ca 30 minuter efter hemkomst. Kul sällskap man är!!!!



Dagen efter vaknade jag av tystnaden hemma. Gick upp, gjorde lite kaffe, pratade med Sara som berättade hur bra allt gick med barnen, (Jag blir så stolt över min syster). Åt lite frukost utan att behöva ta fram städpatrullen efter, gjorde mig i ordning utan att nån hängde i benet och utan att behöva avbryta sminkningen var 5:e minut för att agera skilje domare och det var UNDERBART.

Klart att man saknar sina små, men det är så lugnt och skönt och ostressande att bara vara så det går på ett ut.

Åkte upp till IKEA- stockholm för en shopping runda som inte skulle sluta i absolut panik. Bara vetskapen om att kunna strosa utan stress gjorde mig lugn. Tyvärr hade jag glömt att stresso-him self var med så när vi började närma oss småplocket var han i upplösningstillstånd.. jag gav mig. hade ändå hittat nästan allt jag bestämt mig för innan så vi gick mot utgången.

En lagom bilresa hem med omväg genom södertälje pga nån massiv olycka och sedan raka vägen hem till Moster Sara och Kidsen.

Åhhh vad glada dom blev när vi kom, hoppade skuttade och stojade.. Fikade lite sen åkte vi hemåt. Sara och Anna följde med hem för att glo på film.

Hade världens jäkla huvudvärk så det fick bli lite knark och upplockning av saker innan filmen. Mysan som inte sovit något under dagen var lagom busig och gnällig.

Efter filmen skjutsade jag hem Sara (Anna åkte moppe) sedan åkte jag och Herr Bus till affären för att inhandla utlovade halsbandsgodisar (som Filippa har). och ingredienser till playdoh deg.

Bakade lite deg, målade lite med de nya pennorna innan lägg dax. Lucas slocknade efter 10 min, Mysan körde sitt busrace som vanligt men gav sig efter nån halvtimme...

Somnade och sov som en gris (med två tre avbrott som vanligt) och fick sov morgon idag. Lovely...

Nu sak jag försöka mecka ihop söndagen för att få ett bra slut på en annars toppen helg...



TACK SARA OCH MAMMA (jaa och tack Anna oxå jag antar att du med fick en del) Det var precis så skönt som jag förväntat mig.....

Ska försöka uppdatera med bilder senare..

jag önskar mig följande---

1) ett tålamod
2) motivation
3) leklust
4) en fungerande hjärna
5) en ödmjukare personlighet


nja, efter den här helgen längtar jag inte direkt till nästa!!!

Ingaen jag känner skulle göra det om dom upplevt samma som moi.

Vi kan väl börja från Lördag, årets kanske mest romantiska helg!!! Vi steg upp, åt frukost, barnen lagom busiga, åkte till tropicarium, Lucas surade lite på vägen dit och frågade 345 ggr om vi var framme, men det är lugnt, han e bara liten så det kan man ta. Inne på trpoicarium= Världens sötaste, raraste barn. Dom var så glada och mysiga och gillade verkligen alla djur och så.... Framme vid hajarna var det nått litet barn (som hade smarta föräldrar), som fick lite stärkande fika, bulle och yoghurt. Ungefär där började jag bli lite svettig när barnen, båda två, började tjata. Det var ändå ett okej tjat, inga höga ljudnivåer men dock ett tjat... Vi påbörjade ett varv till, men suget efter fika var tydligen större än intresset för apor och krokodiler, så vi började masa oss ut. Barnen fick en varsin glass som dom tryckte isig på vagen till bilen, Mysan slocknade efter 5 minuters resa hem och Lucas började om sin "e vi framme snart", som för övrigt blev satt på repeat hela vägen hem.

Väl hemma var det dags att äta lite lunch, två trötta barn och två trötta föräldrar= Jävligt dålig kombo.

Nånstan under matintag börjades det att petas på varandra, snart spårade hela äventyret ur och det spelade inte längre någon roll vad jag och herrn i huset försökte få igenom till våra barn, Dom var instängda i sin egna bubbla som bara var fylld av hysteriskt skrikande och bråkande.

-Mysan bits!
-Såssa såss!
-Mysan sparkar mig!
-Såssa påttta Miii!

HELA DAGEN,,,,, PRECIS HELA DAGEN!!!!

Jag grät och kände mig värdelösast i hela världen, Roine var arg och trött och tyckte att inget spelade nån roll. KUL jävla dag.. HAPPY VALENTINE för övrigt,,, Bitter?? jag??? nej då inte alls.

På kvällen, när jag hade spenderat en stund med Mysan hos mamma för att skilja barnen åt, så tänkte vi åka till City Gross för att inhandla resten av skrållan filmerna (börjar bli lite tjatigt med samma hela tiden). Det var ett dåligt beslut, Mysan var iochförsig tyst men hon kunde inte låta bli att fingra på allt, Men den andra gaphalsen... Jag vet nte vart jag ska börja, eller för den delen sluta... Hua jag säger bara INTE två barn, ALDRIG två barn. Om du missat den här varningen och ändå har två barn så hoppas jag för allt i världen att dom inte är som mina. Jag vet snart inte vart jag ska ta vägen.

Igår när barnen vaknade så började samma visa om igen Gap och skrik och bråk, Sara och Mattias kom hit i andra ärenden och erbjöd sig att ta med lillfisen hem till Mamma ett par timmar...

Sen var det lugn och ro resten av dagen... Lucas var den lilla söta killen som jag vet bor därinne under allt skrik och när mysan hämtades var hon inte alls en surbigga utan lekte snällt med sin bror hos Mormor.
När vi kom hem var barnen också helt underbara och somnade jätte snabbt....

Varför kan dom inte alltid vara så här goa och snälla? Om nästa helg blir som den här då hoppar jag från balkongen med huvudet först, och det är ett löfte,,,,,,

Gårdagen

Mattajas och Syster Yster kom förbi på lite te och gemenskap. barnen var förvånadsvärt lugna (även om sara och mattias kanske är av en annan åsikt). Och mysan gick fram till Mattias flera gånger när dom ritade ihop, det var kul att se. Lucas är jättenöjd över sina klippta djur (en krokodil och en haj). Dom bor numera på kylskåpet.

Tack sällskapet för ni ritade med barnen, dom älskar nämligen när man är med och skapar tillsammans.

Idag blir det kortdag i skolan sedan ska håret färgas om, får nämligen ha mössa i dag för att vara presenrabel överhuvudtaget. Sedan ska det planeras lite inför kommande besök på tropicarium. (för visst har dom öppet nu?) Måste kolla alla detaljer.

Hör av mig. LOVE

Vad gör man?

Jaaa vad gör man när barnen bara slåss och bråkas hela tiden? Deras nya grej för att reta varandra är= Min Pappa, Min Mamma och sedan fortsätter dom tills någon är hysterisk. Försökte oss på en trevlig familjehandling efter dagis igår som resulterade i skrik panik och två hyperstresade föräldrar.

Nån som trodde dom lugnade ner sig väl hemma? Jaha isåfall var det hel fel, för här bråkade dom om vem som kunde efterlikna Hulkens vrål bäst. Det ni, den ljudnivån var inte och leka med. Jag gick till solariet en stund för att koppla av och när jag kom tillbaka hade vrålandet upphört iallafall.

Hoppas att den här dagen börjar och slutar bättre så man har någon lust att aktivera sina barn under helgen istället för att sitta och vagga i ett hörn och längta till måndagen igen.

Idag ska jag banne mig bli färdig med det första häftet i metallurgi. Det bara är så,, Ska fan inte åka hem förrän det är färdigt.

Förresten e det fjärde dagen med pulver.. tror ni jag lyckas? Jag är tveksam men det e ju faan så trevligt när vågen redan nu trippar åt rätt håll.. Roine insåg förövrigt att han kanske också borde skärpa till sig, så nu blire andra bullar (eller allevo drinkar) här hemma. Skönt att slippa kämpa själv med en sambo som bara äter chips och dricker öl...(nu får han dricka drink och tugga morot istället)
Så här glad är herrn när det inte passar..

den stora tröttheten

Jaa tydligen är den här igen. Förstår inte varför jag blir så här trött till och från. Fick avvika från skolan redan vid lunch för hela jag höll på att bli en hög på golvet. Väl hemma kändes det lite bättre men det var väl mest för man då slipper koncentrera sig så dant. Idag var det fika dropin på dagis så jag pallarde mig ner lagom till mysan vaknat.. Lucas blev eld och lågor, han hade ju bjudit in alla tidigare föräldrar och visat dom till fika bordet och presenterat dom för alla. En väldigt trevligt initiativ av personalen tycker jag. Barnen tyckte det var jätte roligt att visa sina föräldrar vad dom gjorde på dagis och Lucas berättade och var så glad, tillochmed Mysan verkade uppsaktta mammabesöket.

Har precis kommit hem från kvällsfikat hos Mormor och Morfar med Lucas. Vi tog en tur till Kvantum och svängde in där på vägen hem... Allt för att barnen ska sluta kriga med varandra. I morgon hoppas jag att tröttheten försvunnit så man kan vara människa igen.

Har förresten fått "klar" praktikplats. Förrådet here I come

skrållan dax igen då

Nu är barnen hemma igen och skrållan är påsatt för jag vet inte vilken gång i ordningen.. Nu får man inte läsa detta inlägg med perversa tankar för då låter meningen helt fel..

Ytterligare en dag i skolan avklarad.. Har läst termofysik på förmiddan blivit fotad av Sara, blivit utsedd till dagens arselpadda av Totte och Conny och studerat metallurgi för fulla muggar. Har även hunnit slarva bort och återfunnit plånboken och fikat med Linda och Jonny... Muchos trevligt.

Nu ska jag motstå det evinerliga suget eftersom jag börjat mitt nya sunda liv idag... Kanske hoppa upp på trampmaskinen för att trimma det där sladdriga som ska föreställa lår och rumpa...
Love to all....

Nu ska ni höra nånting som jag vill tala om...

Hihi jag är hjärnskadad från all skrållan musik som går dygnet runt här hemma...


Nej mitt inlägg kommer att handla om gårdagen då jag fick en ny hjälte och träffade min nya idol.
Kvällen började hemma hos jenny där vi startade med gourmet middag på fin porslinet.
Mitt i middagen som spenderades där endast fina gäster sitter i ljuset av levande (ganska dyra) ljus för en extra stämmning smög Roger in med ett erbjudande om att skjutsa finfolket till den exklusiva klubben... Vi tackade och bugade och redan här kände jag att mina misstankar om Roger förmodligen var sanna.


Efter en trevlig afton i loungen med den hippaste musiken och det trevligaste sällskapet kom så den utlovade taxin för att hämta herrskapet. Det bar av till Birgers där hela nyköping hade samlats för att kråma sig inför tv kamerorna (läs 50 personer i lokalen).
Jag behövde mer alkohol i benen innan det började rycka i danstarmen men efter nån timme så kom man igång riktigt ordentligt. Sedan hade jag spaghettiben resten av aftonen. Träffade min underbara kusseluring med sällskap på dansgolvet så jag och Oscar (danskungen) svängde våra lurviga och visade övriga var ribban låg under kvällen... Tack Oscar för en trevlig dans.
Men eftersom jag glömde bort att fota på krogas fick det bli en gammal bild

Jenny var i en klass för sig , redan vid 20 tiden var hon som en heliumballong som bara hade taket som hinder annars hade hon nog flygit sin kos under kvällens gång. Jag Natta och Tezza försökte så gott vi kunde att komma till hennes höjder men det var inte det lättaste vill jag lova (hon fick nöja sig med vatten drinkar de sista timmarna).

Framåt 2 tiden besannades min tidigare aningar om att Roger faktiskt är en riktig hjälte då han ringde för att erbjuda sina tjänster som chaufför igen... Du är min nya Hero med superkrafter som få...


Jag och Natta beslutade oss för att avvika från den exklusiva klubben ett slag tidigare för att hinna köpa pizza till min hungriga sambo. Väl inne på pizzerian träffade jag min nya Idol. Det sveper in en främmande pojke som på ett litet skamset moln och vill beställa en ny pizza för en billig peng. En precis likadan som han precis lämnat stället med. Anledningen till detta beslut var att den tidigare pizzan rymt ur sin kartong när han helt oförberett blivit attackerad av en stolpen precis runt hörnet... Jag blev stört imponerad och lovade att omnäna denna händelse på min välbesökta blogg..
Vet inte riktigt vad det var som fångade mitt intresse med denna händelse, ögonen som lite skamset tittade på pesonalen, det härliga leendet när han berättade om händelsen eller nått helt annat. Här är min nya fortfarande okända idol i vilket fall...
.

Kvällen som började ganska segt slutade som en förtrollad kväll med riktigt härliga händelser.. Tack Fia och kompani för att ni e så goa och snälla det värmer i hjärtat att höra såna ord. Och Tack TEZZA för att du bara spädde på mitt ego.. LOVE TO ALL

Nu ska jag baka bullar (i mikron, Tack ICA) och titta på ännu en omgång av Skrållan,,,

Nu blir det äntligen av

En liten tur på krogen det vill säga... Ser verkligen fram emot kvällen och vill passa på att tacka alla underbara som ställer upp som barnvakter. TACK mormor och morfar och TACK farfar och Lena...

Barnens far är i fjälla över dagen för att åka lite bräda med sin bror och Tobbe. Trevligt för honom men mindre kul för mig eftersom dom snott min bil för att ta sig dit med. Trodde barnen skulle vara sjövilda idag men det har gått riktigt bra hela dagen. Hel goa och mysiga små knoddisar har jag... Hoppas att dom fortsätter med sitt änglalika beteende när dom ska sova borta i natt också.
Men jag är inte orolig dom har ju världens bästa barnvakter så det är inga problem.
Undrar för övrigt om jag är den enda som känner mig lite sopig som ordnar barnvakt för en utekväll? Men det är väl det gamla dåliga mammasamvetet man får på köpet som förälder som spökar skulle jag tro.
Kul ska det bli iallafall att träffa sina vänner igen. Skamligt att bo i samma stad och aldrig ses,,, Men jag skyller inte på nån annan än mig själv. Love to everybody..




Tack Sara!!!!

Tack tack tack för min vackra fina blogg.. Blev jätte glad och det blev bättre än jag kunde tänka mig.. Och ja i dag får vi kämpa på tillsammans...

Igår kväll var Mysan helt hopplös att ha o göra med så Papi bestämmde sig för att natta surfian.. Efter ca 40 minuters illvrål fick mamsen ta över sedan sommnade hon på 20 minuter... Lucas fick var uppe en stund till och känna sig lite stor sedan tassade vi in i Barnrummet tillsammans och han slocknade utan gnäll och viskningar efter ca 15 minuter.. Kanske går att söva i omgångar ändå. Tack för tipset Linda!!!

Att barnen sedan kom till vårat rum i natt IGEN är en annan femma, dom har ju iallafall somnat in där dom ska (och mysan har faktiskt sovit i sin säng hela nätter ungefär varannan natt och det är mycket värt)...

Dags för en ny dag med nya tag.... Mina fiiina gulliga ungar,

---

Har haft oförberett prov i fysik idag, Fick panik i hela kroppen när läraren slängde upp det framför näsan på mig men när ångesten lagt sig började hjärnan fungera igen så det gick bra tillslut. Slapp sitta på ÄNNU en genomgång av första kapitlet så jag och syrran åkte hem en snabbis för att sy ihop mina nya byxor som inte behagade vara hela mer än en kvart. SEdan blev det lite metallurgi innan jag nästan somnade vid datorn. Passade på med en snabb visit hos Kusin innan det skulle hämtas barn och bege sig hemåt för middag. Nu är Tobbe här på kaffe sedan ska jag glo färdigt på heroes innan bäsarna ska nattas.. I morgon blire hård plugg för att döva det dåliga samvetet man ständigt dras med nu för tiden. Puss och hej allihopa

Busfabriken

Åkte till busfabriken nästan genast efter frukosten i morse (eller kl 10.30 eftersom vi sov länge idag). Väl framme var det fullt ös genast, Ungarna älskar verkligen att klättra och åka kana därinne. Lucas var världens snällaste bror som hjälpte sin syster att karta över alla hinder. Inga benbrott (fast vi undvek så klart den olycksdrabbade delen) och inga tårar, när det var dax att bege sig fick barnen göra en varsin mjukglass så det var inga problem att tiden var slut heller.

 Åkte på snabb visit hos farfar men båda kidsen var jättetrötta så vi åkte hem för att laga mat och städa (och kolla på ironman) istället. Precis innan vi pyste kom Lasse och frågade om vi inte ville ha hans bokhylla, och det är precis en sådan som jag så länge önskat mig oxå. Så han och Farfar åkte för att lasta den på flaket och sedan kom dom hit med den. Så nu har jag städat och plockat och möblerat i Mysans rum hela kvällen.
Sedan fick jag för mig att jag är svin trött på att bo i vardagsrummet och bestämmde att nu får barnen dela rum med varandra, så e det bara. Döm om min förvåning när båda kottarna faktiskt somnade i samma rum. Visst tog det lite extra tid och garanterat så kommer jag vakna med två busungar i sängen i morgon i vilket fall men ändå att ÄNTLIGEN få ett eget sov rum igen ska bli underbart.
Så i morgon är det operation stormöblering som gäller. Det ska omorganiseras och plockas undan i mitt numera rätt kaotiska hem... Men det får bli på eftermiddagen för dagen ska spenderas vis skolbänken. Har lektion numero dos i Fysiken i morgon, får se om jag blitt nått smartare under helgen,,,, Nu ska jag passa på att vuxenkramas innan dom första tassande fötterna beger sig mot min säng,, Så puss och godnatt alla, och kika in på systerysters blogg för att kika på underbara bilder, länken finns här i sida nånstans......

RSS 2.0