Jag behöver

Eller behöver, vill ha egentligen,,,Massor med saker, en del mer nödvändigt än andra och det är svårt att prioritera det nödvändiga mot det onödiga.

Jag behöver:
En ny soffa ( eftersom mamsen behöll den gamla)
Tv-bänk
soffbord
en emmaljunga liggkorg
ett babyskydd med basenhet
Gardiner
en liten platt tv

Jag vill ha:
nattduksbord
ny sängstomme
massor med nya kläder
förvaring
nytt köksbord och stolar (kommer ALDRIG hända)
en grön rund sittpuff
en rosa rund sittpuff
en grön luddig matta
2 mindre platt tv

Jahaja, det var lite av önskningarna synd att man inte hade ett par miljoner att slösa bort!!!

En värmepump blev införskaffade igår iallafall, även om den inte blir inkopllad förrän till helgen, med lite tur, kanske jag ska tillägga. Så kanske, kanske kan vi byta sovrumm i helgen också,,,

Igår målades dom sista golvlisterna iallafall och spikades dit inte mindre än TVÅ gånger. Först av mig, och sedan bortslitna och omspikade av min kära sambo när han kom hem och såg förödelsen. Det var kanske liiite snett, men vad fasen vem går och kolla golvlister i världens sneaste rum med vattpass? Gnällspik sa jag!!!

Jag får väl hålla mig till det eviga målandet och städandet istället, och sedan ta skället för att alla verktyg är spårlöst borta (i sin låda!)

Det är NÅGON som behöver en snickarbod, nån som har en till övers?

Nehe nu var det höhg tid att köra barnen till dagis, tanka, handla, tvätta, vika tvätt, slipa lister, måla fler lister och diska!!!
Vem har sagt att man är sysslolös när man är arbetslös? Undrar hur jag ska hinna fixa allt på bara fem timmar med den här jäkla foglossningen som bara blir värre och värre?

Nej just det jag skulle ju börja med att köra barnen och då behöver som kläder,Vi ses!

Då var det äntligen dax

Igår var den stora dagen, en milstolpe i den långa väntan det innebär att baka bebis. Ultraljuddax!

Eftersom min hårt arbetande man var placerad i Järna fick mamma äran att följa med istället, vi träffffades på Birgers och åt en lyxfrukost innan vi begav oss till Sjukan och plan 5, sedan fick vi som vanligt vänta innan det blev våran tur.

Måste erkänna att jag var lite nervös men den lille därinnen bankade på för att övertyga mig om att det nog skulle gå bra, för övrigt samma barnmorska som fått mig att gråta vid tidigare graviditeter men den här gången var hon riktigt trevlig.

Allt såg jättebra ut, lite svårt att mäta eftersom bebis inte ville ligga stilla, men efter många försök så kom BM fram till att Do-Date var lite senare än vi först tänkt, numera är det den 10 februari som är det gyllene datumet vi längtar efter. I övrigt hade hon inget att anmärka på, hjärtat slog och såg helt ut och alla andra vitala delar fanns på plats, anledningen till att bebis känns så mycket redan kunde förklaras med en moderkaka i bakvägg till skillnad från mina andra graviditeter. jag är sjukt glad över att allt såg fint ut även om buset därinne är en prydis och inte ville förbereda sin mor på vilka färger som ska förberedas. Fast egentligen spelar det mindre roll, vi har ju en av varje och allt är inte bortskänkt. Dock hade jag velat köpa en overall och lite basplagg i passande kulör men det får väl bli vitt så får man kompletera senare.

Jag frågade Mysan senare på kvällen om hon ville se kort på bebisen men hon var inte imponerad av UL-bilden, frågade Lucas istället om han ville se, svaret blev:
-Ja, det gör jag gärna!
Han förstod lite bättre vad som var vad, eller han låtsades som det iallafall, jag vet ju hur svårt det kan vara för ett otränat öga.

På kvällskvisten efter badet låg jag och storbus i sängen och myste lite, (låg tokdäck efter hemkomsten med hemska magsmärtor och fick ta igen lite), han berättade om skogsutflykten och sina tankar om dagisdagen i övrigt, plus lite annat smått och gott om dinosaurier och vad dom äter och gör, en och annan bajstanke smög sig in i samtalet också. Plötsligt tystnar barnet, tittar på mig med stora ögon och säger:
-Mamma, du tycker om mig va?

Ja vad svarar man, naturligt vis gör jag det, du är ju min son och lillprins, klart jag gillar dig, du är ju det bästa som finns!

- Jaha, var svaret och sedan fortsatte monologen om allt mellan himmel och jord.

Mysan hade fått en ny prins på sitt dagis. Gustav hette han. Fast hon refererade till pojken som "killen, vad hette han nu igen mamma?". Och fortsatte att berätta med glittrande ögon om Gustaf!!!Just nu ligger båda busen i sin mammas säng (för övrigt på min sida, om någon undrar varför jag är uppe en timme innan jag brukar), snart är det dags att förbereda sista dagis dagen den här veckan, jag själv ska försöka hinna med X antal ommålningar innan dagen är över. En ordentlig genomgång av köket skulle inte heller skada, efter som någon, jag nämner inga namn men han har mycket skägg, gjorde slut på allt varmvatten igår så disken blev ståendes....

Nehe nu orkar jag inte hitta på mer för den här gången! ska försöka föra över en bild på bebben så ni får se.

Tack och hej

Riktiga kicks!!!

Nu ni ska ni veta att det är någon som jobbat upp musklerna för att kunna hamna i sin bros klass när det gäller high kickflips... Från att ha buffat långt ner i magen i ett par veckors tid så är det numera hög träning så hela magen buktar,,, Underbart!!!

Operation sovrum går framåt, just nu är det tapetsering på schemat, jag valde naturligtvis en enkel tapet helt utan mönsterpassning,,, eller inte såklart. Pappan är lagom lycklig, speciellt att dom kostade lite mer än vi tänkt!

Fast hela vårat hem är byggt på budget så jag tyckt att några hundralappar till kanske man kan unna sig den här gången?!

Barnen har varit ovanligt gulliga och mysiga idag och roat sig nästan utan att paja något alls. Bara lillfis som hittade en sax i nån gömma och klippte sönder en bok. Surt för henne att boken åker i soporna, sist hon lekte med sax var det tingelingklänningen som blev omgjord till det mera luftigare slaget.

Imorgon, tisdag, är det dagisdax igen, mamman tänkte måla dörrarna och försöka skura alla golven från allt byggdamm, känner jag mig själv så hinner jag hälften av vad jag tänkt, på eftermiddagen hoppas jag att ett litet besök i kusins nya stuga blir av. Är så sjukt nyfiken på att se hur dom har det! På onsdag är det ÄNTLIGEN dax för ultraljudet, är så sjukt nervös och förväntasfull. Hoppas att buset mår bra därinne!!!

Antar att det blir ett uppdatering efter det!

Puss och hejLördagmorgon

Och bara lilla jag vaken, eller lilla och lilla, har fasen gått upp 8 kilo på dom här veckorna och fler lär det bli om inte buset i min mage slutar längta efter en massa konstigheter hela tiden.

Barnen snusar gått i sängarna, storbus i min säng eftersom pappan var på äventyr igår och lillfis i sitt rum, inte helt utan vilda protester igår....

Barnen var nere vid stenarna igår och sprang, sprang och sprang, runt ikring. Perfekt att göra av med lite energi precis innan man ska hoppa i sängen. Jag sa innan dom gick att : - När ni kommer hem igen kommer ni upp på en gång!
Hade räknat med otaligt tjat och tjuriga barn som vägrade, men i bland blir man överaskad. Båda två kom upp genast och svidade om till nattkläder, kröp ner i sängarna och vi bunkrade upp med chips och dipp och päronfaf!

Eftersom min energi inte räcker till något alls nuförtiden så var jag mer än glad åt att båda somnade innan klockan 22, det betyder nämligen att så kan även mamman göra. Surt att jag missade slutet av Criminal Minds bara...

Idag blir det väl till att fortsätta med operation "bli klar med sovrum", eller I Hope, iallafall. Pappan var ju som sagt på äventyr igår så jag kan tänka mig att han är duktigt bakis idag. Vi får väl se när han ringer och vill bli hämtad.

Är så sugen på att få allting klart, köpa värmepump, soffa, tv bänk och inreda både vardagsrum och sovrum... Ingen som har ett par tusenlappar till övers?

Får önska mig en massa bra och ha saker i present, det är ju faktiskt inte många veckor kvar till födelsedagen nu!

Nähä ordbajsat klart nu så man kunde röja lite innan bebisarna vaknar? Eller lägga sig i sängen och hoppas att minibuset där inne vill göra sig hörd med ett par buffar=)

I vilket fall Tack och Hej!!!ps, min lilla dotter vaknade precis, rufsig i håret, med rosa/bruna knästrumpor, turkosa trosor ocg rosa bikinibh med vita prickar, jag tror inte det finns en chans för henne att bli mode ikon senare i livet...ds


Längtar redan tillbaka till sommaren och härligheten!!!
RSS 2.0