Lördag och Söndag

Lördagen startade lugnt och sansat för en gångs skull. Det är ovanligt i våran familj att ta det coolers på morgonen. Oftast stressar Roine (omedvetet hoppas jag för hans skull) upp ungarna så dom är helt speedade innan man kommit ut genom dörrarna.

Vi visste inte exakt vad vi skulle hitta på, eller 3/4 delar av familjen tyckte badhuset lät lockande men mina lår och mitt arsel ville gömmas i ett par byxor så jag övertalade familjen om att grodjakt och skogspromenad ute i Sjösa var trevligare.
Jag och Lucas letade reda på hans terrarie som vi inhandlade vid förra årets grodjakt och sedan packade vi med lite lunch bestyr innan bilen tog oss ut till Farfars domäner.

Först skulle det lagas lunch så pappan tog barnen på grodjakt medan mamma lagade mat och farfar diskade. Pannbiff och spaghetti och barnen åt bara pasta och gurka som vanligt. Är det inte rund köttfärs så äts det inte. Man kanske kan tycka att jag borde ha lärt mig det vid det här laget.

Efter maten så var det dax för skogspromenad och svampplockning.

Jag är 26½ år men har ALDRIG plockat svamp i hela mitt liv. Jag minns ett försök till svampplockning för många herrans år sedan men då kom vi bara hem med en skogsgroda som Sara tog med hem och kallade "Hoppalång". ( Han rymde förresten ner till vardagsrummet en nyårsafton och skrämde halvtomhalvt livet ur mamma).
I vilket fall så hoppades jag att det skulle bli roligare nu och att åtminstone en liten svamp skulle bli funnen. Jag hade tur, mina förhoppningar besannades. Jag hittade EN svamp. Roine hittade fler, men det var ändå inte mycket att hänga i julgranen.
Kanske fick ihop 20-25 svampar och en tjurig unge. Ett litet barn på två år som inte har några ben.
Fast jag ska inte gnälla hon gick genom halva skogen först och det var så mycket sly och ris att det var jobbigt för henne. Jag tror iallafall att nästa skogstur får vänta till nästa sommar.
Lucas är ju van med skogen, han har ju utflykt med förskolan på måndagar och han och Farfar är alltid ute i skogen och letar vildsvin, lejon och troll
Den lilla knäppgöken hittade 25 pinnar som man kunde döda "välgar" med, så dom skulle med, så var det bara.

På slutet hittade jag några blåbär som Mysan fick i en påse, då sa hon, -Förlåt mamma, jag är din vän och så kunde hon magiskt gå den sista biten utan hysteriska utbrott.

Hemma hos Farfar igen så gick Lucas igenom sina älgdödarvapen med Farfar och berättade de olika fineserna på pinnarna och rensade bort sådant som kunde användas till ved. Mysan var överlycklig över planmarken och bara sprang omkring och klättrade. Sedan jagades det rätt på fler grodor, en stor grön gräshoppa (som Lucas blev bästis med till sina föräldrars förskräckelse) och två små ödlor...
Det var tur att vi införskaffade den där plastburken med lock.

Lucas skulle naturligtvis stannas kvar så vi andra packade ihop oss och åkte till affären innan hemgången. Mysan fick följa med in på affären så det blev lagom billigt med minst 5 varor som låg där i korgen som en överraskning vid kassorna. Busungen tycker det är roligt att handla.
Träffade Anna-Carin som jag inte sett på något år. Trevligt med ett välbekant ansikte sådär ibland.

Lagade tacos och hade film kväll resten av dagen. Mysan var så lugn och behaglig hela aftonen, om man inte räknar med incidenten när hon pulade in tio skinkskivor, satte dem i halsen och kräkdes upp alltihopa i soffan.




Söndagen var mindre stressfri, Iordning och iväg enligt det vanliga konceptet....

Fast en liten dammsugning tvingade jag på min sambo iallafall. Först till strandstugeviken för att hämta Robbans post, vidare till Farfar för att hämta storbus och sedan var vi äntligen på väg till KOLMÅRDEN.
På vägen dit ringde mamma och frågade när vi skulle komma dit?! Ja till kvällen såklart svarade jag eftersom jag var övertygad om att Sara och Mattias skulle komma först då.
Men som vanligt har jag tagit radikalt fel. Dom var redan på väg upp och Mattias skulle tillbaka mot Oskarshamn redan vid 17. Fuck! Så missade vi det oxå, dessutom hade mamma stått och lagat 2 maträtter för att vi också skulle komma.

Framme vid Kolmården så inser vi att vi glömt parkeringspassen också. Faan kan det bli en bättre start på dagen eller?!

Barnen var iallfall sjukt duktiga och snälla, Mysan ville tillochmed gå själv. Det har ju typ aldrig hänt förr. Min lilla tjej som knappt kan gå till bilen ens.

Dom fick leka i parken en stund medan Roine beställde Tacos i Gobiöknen. Visst lite tjat om att bada i poolen infann sig men jag blev förvånad över hur enkelt det var att avleda barnen.
Inte lika kul att sätta sig och äta mat dock. Först skulle det roteras platser innan lugnet infann sig. Mysan åt några chips och vägrade att smaka ens på köttfärsen. Lucas åt upp allt, jätteduktig. Tänk att maten är en sån enorm stresskälla för föräldrar. Efter lite pul och övertalning fick vi tillslut i Den Envisaste Av Dom Alla all köttfärsen. Trodde aldrig att det skulle gå att få enna till den "goda sidan".

Efter maten hade barnen fullt med energi i benen. Då skulle det springas fram genom hela gobiöknen och savannen. Stannade och tittade på en Zebra som stog och betade.
-Titta mamma, han har tappat en ben, sa Lucas och pekade ivrigt för att visa sin mor.
-Nja, svarade jag, det är snoppen som hänger ner.
Det var ju naturligtvis jättekul så båda ungarna hängde på staketet vrålade PUNG och asgarvade. Kan ju erkänna att det var lite komiskt och "dronken" hängde ner så den nästan nuddade backen.

För att avleda könskomiken fortsatte vi till aporna, fortfarande i marathontempo. Vi beslöt oss för att vi skulle upp för berget och in i aparium. Båda barnen sprang såklart upp, Jag orkade halva backen innan luften försvann och vad fick jag för det? Inte en enda jävla apa på hela stället. Nej ALLA var ute såklart....

Barnen fick välja nästa station. Sälar och HAJAR (delfiner på vanlig svenska). Vi hann ner till marine World rätt lagom till en show, dock inte utan Mysan obligatoriska och berömda vurpa nerför ap/tiger berget. Min första tanke vid den incidenten var:
- Jaha nu pajade pannan för gott!
Men hör och häpna, ungen fick inte en skråma trots att hon sprang nedför, hon som annars snubblar på planmark och skrapar sönder sig totalt. Fast jätteledsen blev hon såklart ändå. Livrädd säkert.

Sen slutade springmarschen!!!

Glodde på Hajarna, roligast var ju såklart när markoolio pruttade. Mina barn har ju iallafall inte ärvt sin fars humor det har ju stått klart lääänge. Sedan fick sälarna sig ett besök. Mysans absoluta favvodjur.

Alla tigrar sov så vi gick bara igenom för att komma till Lucas favorit. Bilkörning. Den här gången fick Lillasyster också åka med. Gissa vem som var lycklig då?

Sedan skulle det klappas djur och titta på Björnen som för engångsskull satt och brummade på berget innan vi kom till det bästa på hela Kolmården. BAMSES VÄRLD.

Barnen åkte rutchkana klättrade på HiaHias hus och allt annat som barn brukar pyssla med därinne. Ett litet karusellåk också såklart sedan var det stängningsdax och en tur till Norrköping på agendan. Vi åkte bakvägen genom Åby vilket visade sig smart då vi såg trafikstockningen strax innan Stan.

Lucas var helt uppe i varv så jag sa:
- Om du inte lugnar ner dig och blir snäll, får du följa med Robban hem!
Det visade sig vara ett oerhört korkat uttryck då Lucas vart illgalen för han inte fick följa med Robban sen.
- Men jag blir inte snäll, jag vill bo hos honom, vrålades det när vi lämnat och hämtat färdigt grejer.

Båda kottarna slocknade som ljus på vägen hem. Skönt med det första rasten på dagen.

Direkt till mamma, som inte var hemma. Pappa, Anna, Izac och en väldigt efterlängtad SARA fanns på plats iallafall.
Vi åt lite kvällis och pratade skit en stund innan jag insåg att INGET var packat inför skolstarten på måndagen...

Bara hemåt alltså. Efter hela dagen borta med en massa saker på to-do-list, så var det såå skönt att bara ta det lugnt....

Läste första kapitlet i Bläckhjärta för barnen, men dom vägrade att sova. Dom hade ju precis lurat i bilen så det var ju inte helt oväntat....

Alldeles för sent så dunnade dom in i vilket fall och gissa vilka som var toktrötta på måndagmorgonen sen?!
Men det är en annan historia. Jag gissar att helgens äventyr räcker för de flesta.

Puss och Hej

Kommentarer
Postat av: Mattias

sorry :). jag trodde inte att vi skulle komma ifrån öland så tidigt som vi gjorde. men jag kommer upp och hälsar på om två veckor! fredag, lördag och söndag.hihi

2009-08-27 @ 17:59:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0